U raidės formos prekybos parkas bus daugiau kaip 16 000 kv. m ploto, jame veiks maisto priekių parduotuvė, statybos, remonto ir buities prekių centras bei apie 20 kitų didžiųjų ir smulkiųjų parduotuvių bei kitų paslaugų teikimo vietų. Anot Luko Akucevičiaus, „Bigbank“ verslo paskolų projektų vadovo, tai vienas didesnių banko finansuotų komercinio nekilnojamojo turto (NT) projektų.

„Komercinės paskirties NT objektų plėtra yra svarbi kiekvieno miesto augimui ir jo žmonėms. Naujasis prekybos parkas Vilniaus pakraštyje, tikime, daug geriau atlieps tiek šalia įsikūrusių, tiek į ar iš Vilniaus važiuojančių gyventojų poreikius, o ilgametė vystytojo patirtis ir žinios neleidžia abejoti projekto sėkme“, – sako „Bigbank“ atstovas.

Prekybos parkas „Una“ turės A++ klasės energinio naudingumo sertifikatą. „Vilniaus projektai 2“ direktorius Artūras Šukys pažymi, kad projektas pasižymės draugiškumu aplinkai ir žmogui.

„Sklype buvę medžiai, trukdysiantys naujam statiniui, jau persodinti į kitą sklypo vietą. Taip pat bus apželdinta pastato dalis, į kurią nukreipti šalia esančių daugiabučių langai, taip siekiant išlaikyti kuo žalesnę aplinką“, – pasakoja būsimo prekybos parko Molėtų plente vystytojas.

Prekybos parkas „Una“

Banko „Bigbank“ bendradarbiavimo sutartis teikti paskolą (NT) plėtros grupei „VPH“ pasirašyta šių metų kovą. Baltijos šalyse, Švedijoje, Suomijoje ir Bulgarijoje veikiančio banko „Bigbank“ 32,9 proc. paskolų sudaro paskolos klientams Lietuvoje, antroje didžiausioje rinkoje. Paskolų portfelis Lietuvoje po pirmojo šių metų pusmečio sudarė 366 mln. eurų.

Molėtų plente prekybos centrą statančios „VPH“ grupės Lietuvoje išvystyti projektai apima „Nordika“ prekybos slėnį, pirmąją „Decathlon“ parduotuvę Baltijos šalyse, įsikūrusius šalia „Ikea“ parduotuvės Vilniuje, prekybos parką Liepų 81 Klaipėdoje bei daug kitų komercinio nekilnojamojo turto objektų Baltijos šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją