Gyventojai pasakojo, kad penktadienį ryte moteris, gyvenanti šio daugiabučio 16 namo aukšte, įlipo į liftą su vaiku. Juo leidžiantis, lifte pasigirdo keisti garsai, trūktelėjimas.

Teigiama, kad jis sustojo kažkur per vidurį namo. Tačiau durys atsidarė, moteris išlipo ir į apačią nusileido laiptais. Gyventojai iškvietė avarinę liftų tarnybą.

„Liftas nekrito. Kai lynas atsipalaidavo, patį liftą sustabdė „gaudytojas". Mes nuvažiavome ne gelbėti keleivių, o pagal gyventojų iškvietimą, kad kabinoje girdėti pašaliniai garsai. Liftas veikė", – dienraščiui tvirtino bendrovės "Klaipėdos liftas" vadovas Julius Kazakevičius.

Tačiau, kaip rašo „Klaipėda“, namo fojė netrukus atsirado ne toks jau raminantis liftininkų informacinis pranešimas: „Avarinės tarnybos elektromechanikas nustatė, jog lifto duobėje yra vanduo ir nukritę lifto lynai. Kadangi lynų apsauginis sluoksnis pažeistas, jų nebegalima naudoti, lifto lynus reikia keisti. Antrajam liftui jau seniau buvo sugedęs dažnio keitiklis, kuris yra gautas iš gamintojo ir šiuo metu testuojamas. Stengsimės kaip įmanoma greičiau pašalinti gedimą. Atsižvelgdami į užsitęsusią situaciją, sekantį mėnesį už liftų priežiūrą sąskaitos nepateiksime. Direktorius J.Kazakevičius".

Gyventojai iš dalies susitaikė su tuo, kad vienas – didesnysis liftas jau kokį mėnesį yra sugedęs. Į mažąjį liftą žmonės su vaikų vežimėliais ir dviračiais netelpa, juos tenka tempti laiptais į viršų, kai kuriems – net iki 18 aukšto.

„Kol užlipu į 16 aukštą su vaiku ant rankų, kojos ima drebėti. Vežimą tenka palikti apačioje, paskui jį tempiu į viršų, kažkokia tragedija. Kažin kada mums šitą liftą sutvarkys? Gal iš viso reikia kraustytis iš čia lauk?" – retoriškai klausė namo gyventoja Kornelija.

Gamintojo garantija esą jau pasibaigusi. Standartiškai įrenginiams garantija siekia nuo metų iki dvejų.
„Turime tokią problemą, stengiamės kuo greičiau pašalinti šitą gedimą. Bet technika būna įnoringa. Ne visada paklūsta specialistų norams. Dirbame nuolatos. Kai kurias detales tenka iš užsienio atsisiųsti. Tai yra ispanų gamintojų liftai", – aiškino J.Kazakevičius.

Jis skaičiuoja, kad remontas kainuos keliolika tūkstančių litų.

Šiuo atveju už jų remontą turės mokėti būsto savininkai, tai yra 43 butų gyventojai ir bankas, kuriam priklauso likusieji 76 dar neparduoti butai. Kiek laiko gyventojams teks kopti laiptais, visiškai neaišku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)