„Esame Rinktinės g. 3A, Vilnius, gyventojai ir susidūrėme su absurdiška situacija – mūsų namo priežiūra nepasidalina dvi administravimo įmonės, todėl konfliktas pasiekė net teismą, o mes jaučiamės situacijos įkaitais“, – taip laišką, kreipdamiesi, pradėjo gyventojai.

Jie pasakojo, kad iki konflikto namo priežiūra rūpinosi UAB „Orenus“, tačiau paaiškėjo, kad namas turi naują administratorių – UAB „Admi“.

„Esą namo dauguma balsavo už naują prižiūrėtoją. Ar taip buvo iš tikrųjų, nežinau, nes balsavimo protokolo asmeniškai nesu matęs“, – buvo rašoma laiške bei teigta, kad namas įsteigęs bendrijos neturi, todėl pirmininko, kuris būtų atsakingas už protokolus, taip pat nėra.

„Dar įdomiau, kad vienu metu sąskaitas už namo priežiūrą buvo atsiuntusios abi tarpusavyje kariaujančios įmonės. Ir vieni, ir kiti ragino susimokėti, nes, priešingu atveju, grasina skolų išieškotojais.

Nebesuprantame, kuris iš jų yra tikrasis namo prižiūrėtojas“, – apie kiek anksčiau gautas sąskaitas ir situaciją pasakojo gyventojai.

Įmonių pozicija skiriasi – aiškinsis teisme


Redakcija susisiekė su minėtomis įmonėmis.

UAB „Admi“ atstovai pasakojo, kad įmonė namo administratoriumi 5 metų laikotarpiui buvo išrinkta nubalsavus gyventojams, tačiau anksčiau pastatą administravusi įmonė namo perduoti nepanoro.

Neatvykus atstovams, namas buvo perimtas administruoti naujiems šeimininkams, tačiau kad būtų galima patekti į tam tikras patalpas, kaip šildymo punktas, įmonei, neperdavus raktų, buvo keičiamos spynos.

UAB „Admi“ tikino, kad vėliau tas pačias naujas spynas UAB „Orenus“ atstovai išgręžė, dėl ko jiems buvo pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena pagal ANK 518 str.

Taip spynos, pasak jų, buvo keistos keletą kartų, o UAB „Orenus“ paprašyta padengti susidariusias išlaidas dėl spynų keitimo.

„Atsižvelgiant į tai, kad UAB „Orenus“ nesumokėjo pretenzijoje nurodytos nuostolių sumos ir atsisako geranoriškai atlyginti 1 216,76 Eur nuostolius, UAB „Admi“, veikdama daugiabučio namo ir kitų patalpų savininkų naudai ir interesais, reiškiamu ieškiniu prašo iš UAB „Orenus“ priteisti 1 216,76 Eur nuostolius teismine tvarka“, – teigė įmonės atstovai.

„Delfi“ susisiekė ir su UAB „Orenus“.

„Informuojame, kad UAB „Orenus“ ne kartą (iš viso 5 kartus, kai paskutinis kvietimas perimti namo administravimą buvo 2023 m. liepos 14 d.) kvietė UAB „Admi“ perimti daugiabučio gyvenamojo namo esančio Rinktinės g. 3A, Vilnius administravimą, tačiau UAB „Admi“ piktybiškai nevykdydavo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2022-10-10 įsakymo Nr. A30-3757/22 punkto Nr. 4.2.2 reikalavimų, kuriuo UAB „Admi“ yra įpareigota perimti iš UAB „Orenus“ daugiabučio namo Rinktinės g. 3A turtą jo buvimo vietoje, patalpų savininkų sukauptas lėšas, pagal Nuostatų 4 punktą rengtus ir saugotus dokumentus“, – teigė įmonė.

Redakcija buvo patikinta, kad įmonė adresu Rinktinės g. 3A, Vilnius neteikia jokių daugiabučio gyvenamojo namo administravimo paslaugų.

„Taip pat neteikia Rinktinės g. 3A, Vilnius butų ir kitų patalpų savininkams jokių sąskaitų“, – teigė įmonė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją