Pasak bankroto administratoriaus Vytauto Česonio, sulaukta nemažo susidomėjimo: "ir pirmą, ir antrą dieną užsiregistravo daugiau kaip po 10 žmonių, todėl daiktų kaina pakilo ne vieną kartą".

Kaip rašo „Kauno diena”, pirmą dieną aukciono dalyviai varžėsi dėl išlikusių statinių. Sėkmingai išparduotos trys lauko kavinės, tiek pat klėčių, kiti lauko statiniai. Tiesa, jie parduodami su sąlyga, kad savininkai juos išardys ir išsigabens.

Daugelio jų pradinė kaina buvo vos 1 tūkst. litų, nes pastatai, pasirodo, nėra rąstiniai - jie suręsti iš juos imituojančių lentų. Iš viso pirmą aukciono dieną parduota daiktų už 25,6 tūkst. litų.

Kitą savaitę bus surengtos bene labiausiai intriguojančios varžytynės - per jas bus pasiūlyta įsigyti 0,8 ha žemės sklypą su elektros įvadais, vandentiekio ir kanalizacijos sistema bei įvaža į greitkelį.

Aukciono laimėtojui atiteks ir sudegusio pagrindinio 1,5 tūkst. kvadratinių metrų pastato likučiai, šalia esanti kalvė. Pasak V. Česonio, parduodamas sklypas yra ūkinės paskirties, nors ir patenka į Kauno marių nacionalinio parko teritoriją.

Pradinė sklypo ir kalvės kaina - 700 tūkst. litų. Iki gaisro bankrutavusio restorano kompleksas buvo vertinamas 6 mln. litų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)