„Naujasis logistikos centras yra labai svarbus žingsnis „Maximai LT“. Tai centras, į kurį bus perkeltos visos šviežios prekės, kurias tinklas dabar gauna iš 5 temperatūrinių logistikos centrų. Čia dirbs 450 žmonių, iš kurių – 200 nauji kolegos.

Planuojame, kad jau 2024 metų pabaigoje iš naujojo logistikos centro išjudės šviežias maistas į visas „Maxima“ parduotuves Lietuvoje“,– teigia Jolanta Bivainytė, „Maxima LT“ Generalinė direktorė.

Vilniaus miesto savivaldybės vicemeras Andrius Grigonis sveikino pasirinkus puikią strateginę vietą investicijoms ir linkėjo, kad draugiška kaimynystė, tvari miesto plėtra bei gebėjimas telkti vieni kitus būtų vienas svarbiausių šio projekto tikslų.

Planuojama, kad didžiąją dalį reikiamos elektros energijos naujajam logistikos centrui pagamins įrengiama saulės elektrinė, o dalį šilumos energijos sugeneruos modernūs, aplinkai draugiškesni šaltnešiai, įrengiami šaldymo patalpose – sandėlių šaldymo metu išskirta šilumos energija bus naudojama kitų patalpų šildymui.

„Maxima LT“ logistikos centro statybos

Logistikos centras statomas Vilniaus miesto teritorijoje, skirtoje plėtoti pramonės ir sandėliavimo objektus.

Apie 85 proc. sunkiojo transporto parkavimo vietų įrengiamos logistikos centro vidinėje teritorijoje, kad gyventojai turėtų kuo mažesnį kontaktą su aptarnaujančiu transportu. Logistikos veiklos zona nuo gyvenamųjų teritorijų bus atskirta žaliąja zona – jos įrengimo projektas derinamas su Vilniaus miesto savivaldybe.

Siekiant užtikrinti eismo saugumą, „Maxima LT“ įrengs Zigmantiškių g. atkarpą bei rekonstruos Fabriko g. ir A16 kelio sankryžą – bus įrengta šviesoforu reguliuojama sankryža, lėtėjimo ir greitėjimo juostos.

Naujų darbuotojų paieškos – jau kitų metų pradžioje

Maždaug 3 tūkst. kv. m ploto patalpose darbuotojų poilsiui pritaikytos zonos, persirengimo kambariai su dušais, valgykla, kur kasdien bus gaminamas šviežias maistas. Šalia logistikos centro suplanuota lengvųjų automobilių stovėjimo aikštelė su patogiu ir saugiu patekimu į pastatą. Virš sunkiojo transporto srautų bus įrengta pėsčiųjų galerija, per kurią darbuotojai pateks į antrąjį pastato aukštą. Automobilių aikštelėje numatytos vietos elektromobiliams, stoginė paspirtukams bei dviračiams. Bus galimybė transporto priemones įkrauti.

Investicijos į prekių rūšiavimo proceso automatizavimą leis sumažinti fizinį krūvį darbuotojams. Daug dėmesio bus skiriama bendram darbuotojų komfortui – patogioms darbo patalpoms ir paslaugoms, kaip, pavyzdžiui, darbo drabužių keitimo bei skalbimo paslauga, taip pat modernių poilsio erdvių įrengimui.

Naujų darbuotojų logistikos centrui atrankas „Maxima LT“ planuoja skelbti kitų metų pradžioje.

„Maxima LT“ logistikos centras aptarnaus visas prekybos tinklo valdomas parduotuves (šiuo metu 248) ir gamybos cechus, investicijos sieks apie 70 mln. eurų.

Statybų leidimas „Maximos LT“ logistikos centrui išduotas šių metų kovą, centrą projektavo bendrovė „Kita kryptis“, statybos darbus įgyvendina UAB „Baltijos pašvaistė“ ir UAB „Fegda“ bei kiti partneriai. Sandėlio valdymo sistemą bei prekių rūšiavimo sorterį diegs „Equinox Europe“. Finansinis projekto partneris – SEB bankas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją