Pasak savivaldybės, įgyvendinant projektą, kurio vertė siekia beveik 5 mln. eurų, bus pastatytas gamybinis pastatas ir sutvarkyta jam priklausančio sklypo infrastruktūra.

Jau atliktos žemės sklypo performavimo procedūros, netrukus bus vykdoma generalinio rangovo atranka, o pastato statybos darbus planuojama pabaigti iki kitų metų pabaigos, nurodoma savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Anot savivaldybės, gamybinio pastato statyba yra skatinamoji priemonė, kuri padeda pritraukti investuotojus.

Marijampolės LEZ yra įsikūrusi prie „Via Baltica“ magistralės ir yra tranzitinėje teritorijoje, kuri suteikia galimybę investuotojams plačiai naudoti kelių ir geležinkelio transportą gabenant krovinius į Europą ir Aziją.

Pasak Marijampolės savivaldybės mero Povilo Isodos, kitų LEZ patirtis rodo, kad tokie investuotojams paruošti pastatai būna greitai išnuomojami.

„Norime, kad Marijampolėje nuolat atsirastų naujų darbo vietų, todėl vis ieškome įvairių sprendimų, kaip sudominti investuotojus savo verslą kurti būtent Marijampolėje. LEZ valdymo bendrovė aktyviai dalyvauja šiame procese, todėl net neabejoju, kad išanalizavus rinką ir gerąją patirtį bei pastačius gamybinį pastatą investuotojų ilgai laukti neteks ir netrukus galėsime džiaugtis padidėjusiomis darbo vietomis“, – sakė P. Isoda.

Gamybinį pastatą, kuris atitiks A++ energinio naudingumo klasę, projektuoja UAB „2L Architects“. Projekte numatyta naudoti sumanius įrenginių valdiklius bei įdiegti saulės elektrinę, kurios pagaminta elektros energija bus naudojama pastato vidaus reikmėms, pažymima pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją