Planuojama, kad dėl priimtų sprendimų kitąmet LTG grupės įmonių pastatų šildymui ir apšvietimui bus sunaudota beveik 1,4 GWh mažiau elektros energijos.

„Siekdami prisitaikyti prie kardinaliai pasikeitusios verslo aplinkos didelį dėmesį skiriame Grupės sąnaudų mažinimui. Atlikus išsamią valdomo turto bei suvartojamų energetinių resursų analizę suradome sprendimus, kurie pastatų šildymui ir elektrai leis sutaupyti reikšmingą sumą“, – sako LTG Turto valdymo paslaugų vadovė Daiva Pivoriūnienė.

Šių metų rudenį LTG užkonservavo dvylika turimų pastatų Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose – iš viso beveik 5 tūkst. kv. metrų. Grupės darbuotojai dirba hibridiniu būdu – dalį laiko jie renkasi dirbti iš namų, o dalį – biuruose, todėl darbo vietų poreikis yra sumažėjęs. Dalyje pastatų buvo perplanuotos erdvės ir turimas plotas imtas naudoti efektyviau.

Darbo vietas perkėlus į šiuos pastatus, LTG šiuo metu nebereikalingą nekilnojamąjį turtą nuspręsta užkonservuoti. Dėl šių pastatų ieškoma geriausių sprendimų, planuojama, kad jie bus atiduodami Turto bankui, parduodami arba nuomojami.

Veiklai naudojamuose pastatuose šį šildymo sezoną, atsižvelgiant į technines galimybes, sumažinama vidutinė temperatūra. Pastatų konservavimas ir sumanesnis šildymo valdymas LTG leis sutaupyti daugiau nei 800 tūkst. eurų per metus.

Sumaniau šildant pastatus, dalies jų atsisakius ir pagal galimybes apšvietimą pakeitus į modernesnį ir tvaresnį LED LTG grupės įmonės per metus sutaupys daugiau nei 1,3 mln. eurų šildymui ir elektrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją