Dar anksčiau kultūros paveldo sergėtojams trūko kantrybė dėl vagių nešiojamų autentiškų dvaro plytų ir kitų istorinių vertybių vagysčių, tad atsakomybės iš vis dar teisėto savininko jie ėmė reikalauti teisme.

Tiesa, pirmajame teismo posėdyje verslininkas nepasirodė - laiškanešys teismą informavo, kad šaukimas nebuvo priimtas. Dar iki teismo posėdžio Trakų rajono teismo tesėjo Ričardo Prašmunto sekretorė susisiekė su verslininku ir priminė apie teismo posėdį bei pasidomėjo, kodėl verslininkas negalėjo priimti šaukimo į teismą.

Anot teismo darbuotojos, ją L. Pinkevičius patikino, kad šiuo metu yra užsienyje, tad tikrai negalės dalyvauti byloje.

Nesant L. Pinkevičiui ir jos advokatui, bylos nagrinėjimą nuspręsta atidėti.

Iškėlus administracinę bylą dėl kultūros paveldo nepriežiūros ir Kultūros paveldo departamento pavedimo nevykdymo L. Pinkevičiui gresia bauda iki vieno tūkstančio litų. Jei teistas žmogus pakartoja pažeidimą, bauda numatyta nuo vieno tūkstančio iki trijų tūkstančių litų.

Šiuo atveju, jei teismas pripažins L. Pinkevičiaus Lentvario dvaro nepriežiūrą tyčine, verslininkui tai bus pirmoji bauda.

Kultūros paveldo atstovai anksčiau yra sakę, kad buvo ne kartą prašoma, kad verslininkas užkirstų kelią vagišių apsilankymams ir užmūrytų langus ar kitas ertmes, tačiau verslininkas to nedaręs, todėl ir buvo nuspręsta eiti teisiniu keliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)