„O ką man reikėjo daryti? Žinote, man jau beveik 80 metų, ar aš galiu žiemą kęsti 15 laipsnių temperatūrą? Pardaviau sodą ir apšiltinau butą. Dabar per šalčius kambaryje dvidešimt laipsnių”, – rėžė pensininkė Irena G., įsikūrusi Vievyje, Naujosios gatvės 17-ajame name.

Kaip ši renovacija atrodo? Senas trijų aukštų baltas blokinis daugiabutis nuo to netapo gražesnis. Iš lauko pusės tik vieno buto siena apšiltinta 10 centimetrų polistireno sluoksniu ir nudažyta smėlio spalva.

Geras pavyzdys užkrečiamas. Prieš praėjusią žiemą Irena G. buvo viena pirmųjų, apšiltinusių tik savo buto sienas. Prieš šią žiemą tokių žingsnių ėmėsi net kelių daugiabučių namų gyventojai.

Tame pačiame name apšiltinti dar du viršutiniai aukštai. Po jais esantis pirmas aukštas – ne. Namas atrodo lyg mozaika ir tai galėtų būti žaismingas architektūrinis sprendimas, jeigu neužmaskuotų didelių problemų.

Paklausta, ar ne geriau būtų buvę sutarti su kaimynais, renovuoti visą namą ir dar gauti valstybės paramą, moteris tiesiai išrėžė, ką galvoja apie valdininkus: „Aš domėjausi būsto atnaujinimo programa. Tai galėtų būti geras projektas. Tačiau valstybės parama buvo sumažinta, be to, tokia renovacija su visa parama butui būtų kainavusi dvigubai brangiau. Žinau, kiek kainuoja atlikti tokį remontą, vadinasi, pusė sumos keliauja valdininkams išlaikyti. Kam švaistyti pinigus?”

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją