„Metiniame verslo lyderių susitikime Lietuvos vardas skambėjo daug kartų. Šis įvertinimas svarbus ne tik dėl aukso. Investicijos į daugiabučių namų renovaciją – tai patogesni būstai, šiltesni namai, mažesnės sąskaitos už šildymą ir, svarbiausia, švaresnė mūsų visų šalis“, – pranešime cituojamas finansų ministras Vilius Šapoka.

Šis žalias projektas dera su ERPB strategija, siekiant užtikrinti perėjimo prie žaliosios ekonomikos tikslus ir klimato kaitos padarinių mažinimą. Seni, nerenovuoti daugiabučiai namai yra vienas iš daugiausiai prie išmetamo CO2 kiekio prisidedančių faktorių.

„Apdovanojimas yra rimtas finansų bendruomenės pripažinimas Lietuvai. Tai rodo pasitikėjimą mūsų šalimi ir leidžia drąsiau dairytis investuotojų užsienyje“, – sakė Viešųjų investicijų plėtros agentūros (VIPA) generalinis direktorius Gvidas Dargužas.

Iš ERPB gauta 50 mln. eurų paskola sėkmingai investuota – bus renovuota 140 daugiabučių ir pagerintos gyvenimo sąlygas daugiau nei 6000 daugiabučių namų gyventojams visoje Lietuvoje.

Tęsiant šią kryptį ir toliau investuojama į daugiabučių namų atnaujinimą. Prieš porą savaičių Vyriausybė suteikė paskolą VIPA išleidžiant vertybinius popierius – žaliąsias obligacijas. Iš jų gautos lėšos bus skirtos daugiabučių modernizavimui ir energetinio efektyvumo didinimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)