Taip pranešė vienas jo įkūrėjų, tačiau jau daugelį metų nedalyvaujantis šio komplekso valdyme, Juozas Matulevičius. Buvusi jo sutuoktinė Rada Matulevičienė, kuri dabar ir valdo HBH kompleksą, tvirtino, kad jokių permainų būti negali, nes dar laukia teismų maratonas.

Vizija apie dilgėles

„Maloniai pranešame, kad pramogų komplekse HBH Kretingos rajone, Žibininkų kaime – permainos. Teismo sprendimu dalis šio komplekso atiteko jo įkūrėjui J. Matulevičiui. Jam priklausančioje dalyje prasidėjo remontas. Tikimasi, kad po metų bus atidaryta atnaujinta kavinė“, – toks pranešimas pasiekė žiniasklaidą.

DELFI paklaustas, kokias permainas konkrečiai planuoja, J. Matulevičius tvirtino, jog nori HBH komplekso teritorijoje nori pastatyti naują 3-4 aukštų pastatą, kuriame veiktų ir viešbutis, ir kavinė.

„Teismas konkrečiai nepasakė, kuri HBH dalis man atiteko, tiesiog viską padalijo į dvi dalis. Nenoriu kištis ten, kur jau vyksta veikla, kur stovi pastatai. Šalia krepšinio, vaikų žaidimo aikštelės miško link yra tuščias sklypas. Jame ir statysiu naują pastatą. Jau netrukus pradėsime rengti jo projektą“, – tvirtino J. Matulevičius.

Jis dėstė savo viziją: visi pastato langai bus į Rytus, kad viešbučio, kavinės svečiai galėtų rytais mėgautis saule. Lauko terasa bus pietų pusėje, kad žmonėms taip pat netrūkų saulės.

„Pastate sujungsiu visas keturias stichijas. Pirmajame aukšte visada degs laužas, vasaromis gal tik vakarais. Jame bus ir oro, ir vandens, ir žemės. Gal net karvės ganysis prie pastato, kad vaikai jas matytų gyvas, o ne tik per televizorių“, – dėstė J. Matulevičius.

Kavinės, kuri veiks naujajame pastate, išskirtinumas bus ekologija. „Mes esame per daug nutolę nuo gamtos ir reikia prie jos grįžti. Kiek daug naudingų savybių turi dilgėlės, garšvos, o jų neišnaudojame. Stengsimės tai padaryti naujoje kavinėje, kurios meniu siūlomi patiekalai bus pagaminti iš ūkyje užaugintų daržovių ar Žemaitijoje surinktų žolių“, – kalbėjo pašnekovas.

Jis pats nė kiek neabejojo augalų teikiama nauda. „Pats kelis kartus per metus nuogas išsivolioju dilgėlėse. Aišku, iš pradžių penkias minutes peršti, o paskui atsiranda toks jausmas lyg kas nors viduje judėtų, reiškia, jog kažkas veikia. Paskui jau niekas nebeskauda“, – tvirtino J. Matulevičius.

Nori „Kablio“

Paklaustas, ar HBH valdytoja R. Matulevičienė neprieštarauja jo sumanymams, J. Matulevičius tvirtino, kad noras statyti naują pastatą legendinio pramogų komplekso teritorijoje yra tarsi kvietimas ieškoti kompromisų.

„Tiesą sakant, net nežinau, kiek kainuotų pastatyti tą pastatą, bet žinau, jog kai pradėsiu, tai ir pinigų atsiras. Esmė ta, kad man tas viešbutis ir kavinė nereikalingi. Aš tik noriu susitarti, kad man atiduotų „Kablį“ Vilniuje (buvusių Geležinkeliečių kultūros rūmų pastatas – DELFI). Turiu daug idėjų, ką jame galima padaryti. Tada nebeturėčiau jokių interesų HBH komplekse, atsisakyčiau visų teisių. Dabar teismas HBH kompleksą padalino perpus man ir buvusiai žmonai, o ji siūlo kas mėnesį 20 metų mokėti po 1000 eurų, kad tik nesikiščiau. Nemanau, kad tai sąžininga“, – kalbėjo J. Matulevičius.


Statyti neturi teisės
R. Matulevičienė turėjo visai kitokią versiją.

„Jis gali kalbėti, ką nori, tačiau įgyvendinti savo planus neturi jokio teisinio pagrindo. Negalima ateiti į sklypą ir sakyti, kad čia statysiu pastatą. Tas sklypas yra išnuomotas, šeimininkai į infrastruktūrą ten suinvestavę nemažai pinigų. Blogiausia ir yra tai, kad teismo sprendimu HBH kompleksas padalintas į dvi lygias dalis, tačiau nėra pasakyta, kas kam priklauso. Todėl ir kyla visi ginčai“, – teigė R. Matulevičienė.

Jos teigimu, HBH komplekse yra per 20 sklypų, turinčių unikalius numerius, dar nemažai pastatų. „Aukščiausiais Teismas pasakė, jog žemesnės instancijos teismai turi taip išspręsti mūsų ginčą, kad nebekiltų ginčų. O Kretingos rajono apylinkės teismas taip išsprendė ginčą, kad dar gali kilti per 20 ginčų dėl kiekvieno žemės sklypo. Aišku, kad kreipsiuosi į teismą, prašysiu, kad būtų aiškiai įvardinta, kas kam priklauso. Gal tada pavyks ramiai gyventi ir dirbti“, – kalbėjo R. Matulevičienė.

Jos žodžiais, J. Matulevičius, kai teismas paskelbė, kad jam priklauso pusę HBH komplekso, tapo neprognozuojamas.

„Sekmadienį jis į vieną žmogų, mūsų darbuotoją, paleido trinkelę. Gerai, kad žmogus spėjo pasilenkti, tai pataikė ne į galvą, o į nugarą, bet žmogus vis tiek ligoninėje. Iškvietėme policijos pareigūnus, o tie nieko negali padaryti, nors jis jau kelia grėsmę mūsų klientams. Be to, jis išardė taką į alaus gamyklą, pirmadienį užsakovams negalėjome alaus išvežioti. Visada tik didžiuliai nuostoliai, todėl tikrai noriu, kad viskas kuo greičiau pasibaigtų“, – guodėsi R. Matulevičienė.

Prašo 2 mln. eurų?

Paklausta, kodėl nepavyksta rasti kompromisų, pašnekovė tikino, kad į kalbas nesileidžia buvęs sutuoktinis.

„Ne kartą sėdėjome, derėjomės, dalyvavo ir advokatai. Jis sako, kad jam reikia 2 mln. eurų ir tada jis viską paliks man. Bet tai juk visiškai nepagrįsta suma. Be to, kai jis 2009 metais išėjo iš HBH'o, ištuštino visą kasą, paliko mane su skolomis, kelerius metus vargau, kol grįžome į vėžes. Jis man iki šiol skolingas 0,5 mln. litų, todėl daliai jo turto, kurį priteisė teismas, uždėtas areštas. Taigi, jis tikrai HBH komplekse nieko negali statyti“, – tvirtino R. Matulevičienė.

Paklausta, kodėl J. Matulevičiui neatiduoda „Kablio“, kurio jis taip pageidauja, verslininkė tvirtino, jog tas objektas yra ne jos nuosavybė, o įmonės, todėl neįmanoma bendrovės turtą kažkam padovanoti.

Rada ir Juozas Matulevičiais išsiskyrė dar 2001 metais, tačiau iki 2008 metų sykiu dirbo HBH komplekse. Tuomet J. Matulevičius iš jo pasitraukė, o tada ir prasidėjo teisminiai ginčai dėl turto dalybų.

„Aš esu darbininkė, o ne kovotoja, tie teismai mane labai vargina. Teismų sprendimai taip pat keisti. Jie pripažįsta, kad Juozas man skolingas pinigų, tačiau turtą vis tiek dalija į dvi lygias dalis. Juozui ne kartą siūliau, kad jei jis taip nori to HBH'o, tai tegul jį perka iš manęs ir dirba. Tai nėra jau toks lengvas darbas, kaip atrodo“, – teigė R. Matulevičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (348)