Klaipėdos rajono savivaldybė pranešime primena kaip pastatas atrodė iki rekonstrukcijos – nuo plytų mūro sienų nubyrėjęs tinkas, pajuodęs fasadas, apsamanoję pamatai, gūdžius sovietmečio laikus menantis pastato vidus.

Kino teatro atnaujinimo ir rekonstrukcijos darbų vertė siekė 2,9 mln. Lt iš Europos Sąjungos ir Savivaldybės biudžetų.

Tikimasi, kad visos reikalingos procedūros netrukus bus sutvarkytos, o žiūrovai galės greitai įsitaisyti patogiose ryškiaspalvėse kėdėse su aukso spalvos siūlais išsiuvinėtu „Minijos“ vardu.

Klaipėdos rajono savivaldybė apgailestauja, kad atnaujintą pastatą jau spėjo nuskriausti vandalai. „Ne per seniausiai pastato sienos buvo apmėtytos obuoliais. Ramų kampą pasisėdėjimui su buteliu ir cigaretėmis kažkas atrado prie kino teatro laiptų – netrukus čia mėtėsi sudaužyti buteliai, cigarečių pakeliai ir nuorūkos. Automobilių vairuotojai neleistinai stato transporto priemones šalia esančioje krepšinio aikštelėje, o padangų žymės paliekamos net ir žaliai vejai, augalams skirtose vietose“, – rašoma savivaldybės pranešime ir prašoma, pastebėjus nederamą elgesį pranešti policijai.

Savivaldybė siūlo pažiūrėti nuotraukas, kuriose matyti, kaip keitėsi ir kaip šiandien atrodo legendinis visų kino teatras:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)