Gyventojams pasipiktinus ir pradėjus statyti automobilius gretimoje gatvėje, ten netrukus atsirado draudžiamieji ženklai, įtariama, ne be to paties verslininko pastangų.

Dauguma namo gyventojų turi automobilius, tačiau kieme jų nelaiko. Grindinys mirgėte mirga nuo geltonų linijų, draudžiančių statyti mašinas. Vietos automobiliams statyti stovi tuščios, tačiau, pasirodo, jos skirtos ne gyventojams.

„Jeigu norite statyti automobilius, turite nusipirkti vietą už 8 tūkst., garaže – 25 tūkst. Manau, kad butas turėtų turėti bent jau dvi stovėjimo vietas, nes automobiliai netelpa“, – kalbėjo namo gyventoja Greta Lebedevaitė.

Žmonės sako, kad mašinų stovėjimo vietas prarado apgaule. Būstų pardavėjas paprašė gyventojų laikinai iš aikštelės išvairuoti mašinas, esą reikia suremontuoti kiemą.

„E. Galvanauskas raštu į mus kreipėsi, kad gyventojai patrauktų automobilius iš antžeminės stovėjimo aikštelės, motyvuodamas tuo, kad bus vykdomi remontai. Gyventojai geranoriškai patraukė automobilius. Tada E. Galvanausko žmonės nubraižė geltonas linijas“, – kalbėjo bendrijos pirmininkas Audrius Šimonis.

„Mes vaikštom ant daikto. Ar ant jūsų nuosavo namo stogo galima vaikščioti jums neleidus?“, – žurnalistės klausė verslininkas Edvardas Galvanauskas. Jis jaučiasi ramus. teisiškai jis viską gudriai apgalvojo: detaliajame plane, kaip ir priklauso, numatytos vietos mašinoms statyti. Jos ir įrengtos, tačiau po antžeminėmis aikštelėmis verslininkas pristatė požeminių garažų ir įteisino juos kaip savo paties nuosavybę.

Verslininko, o ne gyventojų, nuosavybe automatiškai tapo ir kieme esančios antžeminės automobilių vietos. Nors kiemas taip buvo privatizuotas, o gyventojai apie tai sužinojo tik dabar, prikibti prie verslininko sunku.

„Tuo metu, kai žmonės pirko šiuos butus, parkavimo vietų dar nebuvo pastatyta. Dėl to nebuvo galimybės nei kainos, nei pardavimo tvarkos nustatyti“, – sakė E. Galvanauskas.

Patuštinti kišenes ir nusipirkti stovėjimo aikšteles ar garažus ryžosi vos ketvirtadalis gyventojų. Kiti automobilius statyto pradėjo greta esančioje gatvėje. Tačiau netrukus čia atsirado draudžiamieji ženklai: pastatysi automobilį – mokėsi baudą. žmonės įsitikinę, kad pareigūnus kviečia nes kas kitas, o E. Galvanauskas.

Žmonės automobilius gali laikyti ir greta esančioje mokamoje aikštelėje, kuri taip pat priklauso verslininkui, todėl kai kurie gyventojai, įsigiję butus, pasijuto verslininko įkaitais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (573)