1998 m. Kauno savivaldybė su „Britanika“ pasirašė jungtinę veiklos sutartį, tačiau netrukus dėl tam tikrų sutarties punktų nevykdymo savivaldybė kreipėsi į teismą. Taip pat pasielgė ir „Britanika“. Vykstant teisminiams ginčams viešbučio Kęstučio g. statybos darbai sustojo.

„Iš esmės mes pritarėme, kad reikia ieškoti būdų kaip sudaryti taikos sutartį, nes esama situacija netenkina mūsų visų. Tas „pastatas – vaiduoklis“ tikrai nepuošia miesto ir mes norime, kad jis kuo greičiau būtų sutvarkytas. Dabar mes matome, kad teisiniai bylinėjimaisi niekur neveda“, - DELFI sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Tarybos kolegijai pritarus taikos sutarties sudarymui jau artimiausiub metu turėtų būti pratęsti viešbučio statybos darbai.

„Norime kuo greičiau sudaryti taikos sutartį ir nustatyti labai konkrečius įsipareigojimus, per kiek laiko pastatas turi būti sutvarkytas. Taip pat sutartyje, kuriai turi pritarti teismas, turėtų būti numatyta, kad 20 proc. objekto vertės priklausys savivaldybei“, - sakė A.Kupčinskas.

Kauno vadovai tikina, kad jau vyko keletas susitikimų su UAB „Britanika“ atstovais. Kauno savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Keserauskas teigia, kad taikos sutarties sudarymui kliūčių nekils.

„Su „Britanikos“ atstovais mes buvome susitikę ne vieną ir ne du kartus. Mes atsispyrėme į tai, kad teismo sprendimas yra įpareigojantis abi puses atlikti tam tikrus veiksmus, kurie nebuvo atlikti. Kad toliau nesibylinėti mes padarėme taikos sutartį. Jeigu kolegija pritarė ir meras pasirašys tai tas viešbutis bus ne vaiduoklis, o kažkas civilizuoto“, - DELFI sakė A. Keserauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją