Tačiau ši vos už 75 tūkst. svarų (101,3 tūkst. EUR) parduodama užuovėja Kleptone, Rytų Londone gali būti pirmasis realus žingsnis į Londono būstų rinką, rašo „The Independent“. Vidutinė būsto kaina šioje miesto dalyje siekia apie 500 tūkst. svarų (apytikriai 460 tūkst. EUR).

Nekilnojamojo turto agentūros „Zoopla“ svetainėje skelbiama, kad „butas yra pirmame gražaus istorinio pastato aukšte. Šiame šviesiame, puikiai įrengtame studijos tipo bute yra visi patogumai (atskiras vonios kambarys su unitazu ir dušu), miegojimo zona ir kompaktiška virtuvėlė (mini šaldytuvas ir mikrobangų krosnelė įeina į kainą).

Tačiau potencialiam pirkėjui teks apsieiti be tokios prabangos, kaip tikra virtuvė su virykle, svetainė ir apskritai bet koks gyvenamas kambarys.

Vasario mėnesį šis „1 lovos būstas“ buvo parduodamas už 47,5 tūkst. svarų (apytikriai 64,2 tūkst. EUR), tad per 10 mėnesių jo kaina pakilo beveik 30 tūkst. svarų (40,5 tūkst. EUR) – tik dėl naujo dažų sluoksnio ir mažytės virtuvėlės (su mini šaldytuvu ir mikrobangų krosnele, be abejo).

Į Londono Haknio rajoną, kuris anksčiau buvo miesto skurdžių kvartalas, pastaruoju metu keliasi vis daugiau viduriniosios klasės atstovų.

Tradiciškai čia gyvendavo darbininkai, tačiau 2015 metų duomenimis, Haknyje buvo parduota tiek pat prabangių būstų, kurių vertė siekia ar viršija 1 mln. svarų (apytikriai 1,4 mln. EUR), kiek ir elitiniuose Kensingtono bei Čelsio rajonuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)