„Investuojame į sektorių, rodantį dideles augimo galimybes. Vertiname „Eglės sanatorijos“ esamus akcininkus, vadovus ir visą darbuotojų komandą, kurių dėka šis prekės ženklas tapo žinomiausias ir aukštai vertinamas už sveikatingumo paslaugų kokybę ir dėmesį klientui ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse. Tikime, kad veikdami kartu, galime duoti dar daugiau naudos esamiems ir naujiems klientams bei sustiprinti lyderio poziciją šiame sektoriuje Baltijos šalyse,“ – teigia „INVL Baltic Sea Growth Fund“ partneris Nerijus Drobavičius.

„Eglės sanatorijos“ generalinio direktoriaus Artūro Saldos teigimu, sanatorija nuolat investavo į infrastruktūros atnaujinimą bei kokybiškų paslaugų teikimą klientams, todėl pelnytai yra greta geriausių Europos sanatorijų ir kitų sveikatingumo centrų.

„Investuotojo atėjimas neabejotinai paskatins tolesnį verslo augimą tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų. Tai taip pat leis išplėsti profesionalias paslaugas, kurios yra svarbios ir reikalingos mūsų klientams bei visiems besirūpinantiems savo sveikata ir gera savijauta“, – teigia „Eglės sanatorijos“ vadovas.

Artimiausiu metu numatoma investuoti į pastatų renovaciją, siekiant padidinti patalpų energetinį efektyvumą, pritaikyti naujai renovuotas patalpas naujoms procedūroms. Šios investicijos leis išplėsti paslaugų spektrą ir pasiūlyti dar geresnes paslaugas klientams.

Pasak „INVL Baltic Sea Growth Fund“ vykdomosios partnerės Deimantės Korsakaitės, COVID-19 pandemija yra svarbiausias pastarųjų dešimtmečių įvykis sveikatos srityje, kuris priminė mums visiems, kokia svarbi yra visuomenės gerovė ir sveikatos stiprinimas.

Nuo 1972 m. veikianti „Eglės sanatorija“ teikia poilsio, sanatorinio gydymo ir medicininės reabilitacijos paslaugas Lietuvos gyventojams bei svečiams iš užsienio Druskininkuose ir Birštone. Iki pandemijos užsienio turistai sudarė reikšmingą dalį visų sanatorijos klientų. Didesnę sanatorijos pajamų dalį sudaro komercinės pajamos, dalis paslaugų yra finansuojama ir teritorinių ligonių kasų. Bendros „Namitos“ gydyklos – funkcinės diagnostikos ir reabilitacijos centro „Nemunas“ ir „Eglės sanatorijos“ pajamos pernai siekė 23,4 mln. eurų, įmonėse dirbo per 700 darbuotojų.

Šį sandorį bus galima užbaigti po to, kai bus gautas Lietuvos konkurencijos tarybos leidimas. Sandoris bus finansuojamas savomis ir skolintomis lėšomis, pažymima „INVL Baltic Sea Growth Fund“ pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)