Anot „Homa group“ vadovės Jurgitos Kveselaitės, šiemet bendrovę neramina tolesnis medžiagų kainų augimas, kvalifikuotų specialistų stoka, geopolitiniai veiksniai. Jos teigimu, NT kainų augimas gali būti gerokai lėtesnis ir labiau prognozuojamas.

Anot J. Kveselaitės, šiemet „Homa“ į NT projektus Lietuvoje planuoja investuoti 34,45 mln. eurų bei pasiūlyti 331 būstą.

„Iš viso virš 30 mln. eurų jau yra investuota arba tos investicijos suplanuotos ir bus realizuotos artimiausiu metu. Papildomai šiuo metu vyksta derybos dėl naujų įsigijimų, kurių bendra suma sieks 23 mln. eurų“, – teigė ji.

„Homos“ vadovės teigimu, 9 mln. eurų ketinama investuoti į daugiabučių kvartalo „Gilužio rivjera“ Vilniuje tęsinį, o šalia planuojamas dar vienas gyvenamasis projektas, į kurį ketinama investuoti 7 mln. eurų ir rinkai pasiūlyti 88 butus.

„Projektavimas į pabaigą, manome, kad vasarą turėtume pasileisti pardavimus. Tai yra netoli „Gilužio rivjeros“ nutolęs projektas, jis kitoje gatvės pusėje realiai bus“, – teigė J. Kveselaitė.

Be to, 6,2 mln. eurų šiemet ketinama investuoti į kvartalo „Lazdynėlių vingis“ tęsinį.

Pernai iš bendrovės „Capital Mill“ už neskelbiamą sumą įsigijusi buvusio „Simple Plus“ viešbučio pastatą Vilniuje, T. Ševčenkos g. 21, „Homa“ į jo rekonstrukciją šiemet ketina investuoti 1 mln. eurų. Be to, 4,25 mln. eurų ji žada investuoti į prekybos patalpas Panevėžyje bei 7 mln. eurų – į „stock-office“ projektą „Vakarinė“ prie Vilniaus vakarinio aplinkkelio.

„Panevėžyje turime „Norfos“ prekybos centrą, kurį nuomojame, ir turime šalia prekybinę žemę, kurioje planuojame pasistatyti įvairiausių pastatų ir patalpų – prekybinių ir komercinių. Ketiname startuoti šiais metais, dabar esame projektavime ir judame į pabaigą. Tikimės, kad jau kitais metais mes pradėsime ir pardavimus, ir nuomą“, – tvirtino J. Kveselaitė.

Paklausta, kas vyksta su pernai liepą aukcione už 3,55 mln. eurų įsigytais „Vilniaus vandenų“ pastatais Bernardinų sode, J. Kveselaitė sakė, jog šiuo metu rengiami priešprojektiniai pasiūlymai.

„Dar negalime nieko įvardinti, kas ten mums gausis, bet jau po truputį judame. (...) Vieta tikrai išskirtinė, tai turbūt nebus viskas paprasta, bet bandome atsižvelgti į visus reikalavimus, į visą architektūrinę aplinką, kad jis įsilietų, neišsišoktų, kad viskas liktų. Tikimės, kad mums pavyks gerai tą vietą išsaugoti“, – pasakojo „Homa“ vadovė.

Anot J. Kveselaitės, artimiausiu metu ketinama pakartotinai viešinti Mažuosiuose Gulbinuose planuojamo daugiabučių kvartalo projektą. Nuo pirmųjų trijų etapų starto priklausys, kada bendrovė startuos su kitais etapais.

Bendrovė taip pat įsigijo žemės sklypų netoli Santariškių, tačiau daugiau projekto detalių BNS neatskleidė.

„Homa“ pernai į NT projektus investavo apie 20 mln. eurų, pardavė 425 butus – 54 proc. daugiau negu 2020 metais (276).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją