„Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis teigė, kad šiuo žingsniu siekiama grupės struktūrą paversti skaidresne investuotojams, bet pabrėžė, kad įmonė neturi planų siūlyti savo akcijų ar parduoti dalį savo verslo.

„Norime atskirti operacijas, kurios pasižymi mažiausia rizika ir kurios yra aiškiausios bei lengviausiai suprantamos. Tai projektai, generuojantys pinigų srautus. Vienas iš tokių projektų yra verslo centras „Europa“ (Vilniuje). Yra pastatas, nuomininkai ir kasmėnesinės nuomos įmokos. Iš esmės tai yra įgyvendinti projektai, kurie neša pinigus“, - sakė jis naujienų agentūrai BNS.

Pasak A. Avulio, naujoji bendrovė, kuri pamažu perims visus šiuos projektus, ateityje taip pat gali sulaukti investuotojų dėmesio.

Tačiau grupė neturi konkrečių planų pritraukti išorinį finansavimą iš strateginio investuotojo ar institucinių investuotojų ar pradėti prekybą savo akcijomis vertybinių popierių biržoje.

Jis neatmetė galimybės, kad parduotų vieną ar kelis „Hanner RE“ projektus, jei sulauktų gero pasiūlymo, bet pažymėjo, kad šiuo momentu tai nėra prioritetinis klausimas.

„Hanner“ užbaigti pirmąjį savo operacijų atskyrimo etapą planuoja pirmajame 2016 metų ketvirtyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)