Į „Delfi“ laišką parašę gyventojai prašo pagalbos: „Mes, vieno Vilniaus daugiabučio, Kavoliuko g. 17, kurį administruoja „Mano būstas“, gyventojai norime su Jumis pasidalinti, kaip minėtasis „Mano būstas“ dirba „žmonių gerovei“.

Jie pasakoja, kad ilgai laukė namo įėjimo laiptų remonto, kadangi konstrukcijos buvo senos, nestabilios, taip pat nesaugios senyvo amžiaus žmonėms, kuriems judėti padeda vežimėliai, taip pat šeimoms su mažais vaikais, o tokių asmenų laiptinėje esą dauguma.

„Mano būstas“ surado rangovą, kuris turėjo atlikti įėjimo laiptų atnaujinimo darbus už beveik 5000 eurų per vieną mėnesį. Planuojamų atlikti darbų sąrašas atrodė gražiai ir žmonės su nekantrumu
laukė, kada bus pradėti atlikti darbai“, – pasakoja istoriją gyventojai.

Tačiau tuomet, kai atėjo laikas daryti darbus, teko skaudžiai nusivilti.

„Rangovas atvyko nepasiruošęs, darbus pradėjo daryti vėlai vakare, kai dauguma dirbančių žmonių ar šeimų su vaikais jau tikrai ruošėsi nakties poilsiui. Negana to, žmonių prašė suteikti jiems vandens bei pajungti jų instrumentus į elektros lizdus. Darbai vyko dvi dienas. Po to žmonės buvo palikti likimo valiai su šiukšlių kalnu po langais, kurios stovi jau tris mėnesius“, – rašoma laiške.

„Delfi“ fotografui apsilankius prie laiptinės, gyventojai pasakojo, kad patys po tokio darbo šiukšles susirinkę.

„Mūsų dar didesniam nusivylimui toliau tęsti darbų niekas taip ir neatvyko. Laiptai po dviejų savaičių pradėjo trupėti, būklė tapo dar baisesnė ir nesaugesnė nei buvo iki laiptų atnaujinimo pradžios, kadangi styrojo atsikišusios lentos už kurių užsikabinti galėjo ne tik seneliai ar vaikai, bet ir kiti gyventojai“, – paaiškina Karoliniškių mikrorajone esančio namo gyventojai.

Tačiau rangovas pradingo ir nei į telefoninius skambučius, nei į laiškus nebeatsakė.

„Tuomet buvo kreiptasi į „Mano būstą“, kuris pasakė, kad visi darbai jau atlikti! Mes likome tiesiog šokiruoti. Teko praeiti daug vargo kelių, kad prisikviestume „Mano būsto“ darbuotojus ir šie dar kartą atvyktų ir įvertintų, ar tikrai jų užsakyto rangovo, kuris gyventojams kainuos beveik 5000 eurų, visi darbai jau užbaigti“, – rašė gyventojai.

Jie tvirtina, kad „Mano būstas“, įvertinęs situaciją, pripažino, kad darbai nėra atlikti ir žadėjo jiems situaciją išspręsti, tačiau taip neatsitiko jau tris mėnesius.

„Pažadai liko tik pažadais, visi pradėjo kratytis atsakomybės ir niekas mums nieko konkretaus
neatsakydavo. Paskambinus telefonu „Mano būstas“ pasakydavo, kad jums perskambins, el. paštu taip pat jokio konkretaus atsakymo dėl tolimesnio darbų atlikimo nesulaukdavome. Taip gyvename jau tris mėnesius, su tragiškos būklės laiptais ir nežinomybe kas bus toliau“, – pagalbos prašė gyventojai.

„Delfi“ fotografui kaimynai jau minėjo mažesnę sumą, esą toks darbas galbūt kainuos apie 1000 eurų.

„Kas bus toliau ir kas atsakys atsitikus nelaimei, esant tokiems nestabiliems laiptams? Mes,
eiliniai gyventojai, negauname jokio atsakymo, į mūsų skambučius, laiškus, prašymus ir skundus nėra reaguojama jau ilgą laiką. Gal Jūs atsakysite, ar šie darbai ir atnaujintų laiptų būklė atitinka darbų sąrašą kurį su kainoraščiu mums darbų pradžioje pateikė rangovas?“, – neviltimi dalijosi gyventojai.

„Mano būstas“ žada pasitaisyti: darbus atliko mažiausią kainą pasiūlęs rangovas

„Mano būsto“ atstovas Paulius Ugianskis neneigia, kad atsakomybė tenka darbų vykdytojams.

„Akivaizdu, kad laiptų remonto darbai buvo būtini, nes jų konstrukcijos plokščių briaunos fiziškai susidėvėjusios, laiptų pakopos sutrūkinėjusios, tad vaikščioti tokiais laiptais yra išties pavojinga. Šiuos darbus po paskelbto konkurso atliko mažiausią kainą pasiūlęs rangovas. Mes, kaip ir mūsų klientai, žinome, kad rangovas nekokybiškai atlikto darbus, todėl visi defektai artimiausiu metu bus ištaisyti ir gyventojai galės naudotis saugiais bei tvarkingais laiptais“, – žada P. Ugianskis.

Jis patikina, kad už tai papildomai namo gyventojams mokėti nereikės – atliktiems darbams yra taikoma garantija, o rangovams – „griežta kokybės kontrolė“.

„Taip pat noriu patikslinti, kad skaitytojo minima 5000 eurų suma yra netiksli – ji beveik du kartus mažesnė“, – papildė P. Ugianskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)