„Turime iš pradžių gauti daiktą, o paskui žiūrėti. Kol kas dar (sandoris - BNS) neužregistruotas, tai iš pradžių padarysime sutartį su Nacionaline žemės tarnyba dėl žemės nuomos, o paskui svarstysime. Keletą variantų turime. Ir miesto meras nori su mumis dar dėl to kalbėtis, jis irgi turi miesto viziją“, – BNS sakė K. Musteikis.

Pasak jo, įmonė svarsto įvairias pastato pertvarkymo galimybes.

„Žiūrėsime, gal gydomąją kryptį turėsime, gal poilsinę, gal miksą kažkokį, nes ten gi yra parkas ir ta veikla turi koreliuoti ir su parku, ir su miesto bendruoju planu. Žodžiu, darysime, kaip priklauso, kaip reikalauja miesto valdžia ir visuomenė. Pirminė mūsų mintis buvo pritaikyti (pastatą – BNS) šiuolaikiniams reikalavimams, kaip leista privatizavimo sąlygose, keisti jį į poilsio apartamentus“, - aiškino K. Musteikis.

Nekilnojamojo turto registro duomenimis, „Geolitas“ vasario pradžioje iš Druskininkų savivaldybės už 454 tūkst. eurų įsigijo 1,1 tūkst. kv. metrų bendro ploto pastatą bei teisę išsinuomoti iš valstybės 1,44 ha ploto sklypą. Sausį vykusiame aukcione jo pradinė kaina siekė beveik 400 tūkst. eurų.

„Geolito" vadovas BNS nekomentavo, kokia konkrečia veikla užsiima įmonė. Jos ataskaitose nurodoma, kad ji prekiauja maisto produktais ir statybinėmis medžiagomis, stato civilinius ir pramonės objektus, tvarko kraštovaizdį ir kita.

„Geolito“ akcininkai yra K. Musteikis ir įmonė „LitStone Cap“, kurios vienintelis akcininkas – logistikos bendrovės „Hoptrans holding“ vadovas ir akcininkas Vytas Volkevičius.

2019 metų pabaigoje „Geolitas“ už 2,05 mln. eurų įsigijo valstybės saugomą buvusio Eksperimentinės ir klinikinės medicinos instituto pastatą Vilniuje, Žygimantų gatvėje. V. Volkevičius portalui vz.lt tuomet teigė, kad jį planuojama rekonstruoti ir įrengti butus.

K. Musteikis taip pat vadovauja įmonėms „Iron Wolf Development“, „BK investicija“, „Labradoras“, „Oleola“ ir Vilniaus „Žalgirio“ dengtas plaukimo baseinas.

K. Dineikos parkas įtrauktas į kultūros vertybių registrą ir yra saugomas valstybės. Anot Kultūros departamento, šio parko užuomazgos siekia 19 amžių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)