„Tai yra 1,38 ha sklypas, esantis arčiausiai upės, šalia Vilniaus sporto rūmų, – DELFI sakė jis. – Šiuo metu vyksta jo projektavimo darbai.“

„Pilies apartamentais“ vadinamą būsto kvartalą projektuoja architektai Sigitas Sparnaitis ir Vytenis Gerliakas. Naujajame projekte bus daugiau nei 100 butų.

Griovimo darbus, kuriuos tikimasi baigti iki gruodžio, vykdo „Vilnius Town Group“.

Imsis didžiosios teritorijos

Gavęs leidimą statyti butus, A. Avulis ketina imtis likusios ir didžiosios Žalgirio stadiono teritorijos dalies.

„Ten yra daugiau nei 6 ha, kuriuos užima stadionas. Šioje teritorijoje pirmiausiai ketiname statyti viešbutį, bet jo projektuoti dar nesame pradėję“, – pasakojo verslininkas ir pridūrė, kad pavadinimo jam dar nėra sugalvojęs.

Tačiau, jo teigimu, visas projektas bus labai didelis: bus apie 140 tūkst. kv. m komercinės paskirties patalpų, o jų statyba truks 10 metų. Šių darbų pradžia numatyta kitų metų viduryje.

Arvydas Avulis

Kalbasi dėl sporto rūmų

Visai šalia A. Avulio vystomos teritorijos esančiuose Vilniaus sporto rūmuose taip pat laukiama permainų. Juos neseniai įsigijo Vyriausybė ir planuoja pritaikyti kongresų veiklai.

A. Avulis anksčiau yra teigęs, kad norėtų bendradarbiauti su valdžia tvarkant aplinką šioje sostinės vietoje. Vis dėlto jis pripažino, kad kol kas proveržio šia tema nėra.

„Reikia sutvarkyti aplinką, yra klausimų dėl privažiavimų, stovėjimo aikštelių. Mes norime vientisumo, kad nebūtų taip, kad vienas užsibrėžia savo liniją, kitas – savo. Vienas atsakingas iš kairės pusės, kitas – iš dešinės, o kas gausis jau niekam nesvarbu“, – sakė „Hanner“ vadovas.

Jis tikisi, kad su Vyriausybe pavyks bendradarbiauti ir pasiekti, kad teritorija galiausiai atrodytų tvarkinga ir reprezentuotų miestą.

Žalgirio stadioną bei aplinkinėje teritorijoje tarp Olimpiečių, Rinktinės ir Šeimyniškių gatvių esančius nekilnojamojo turto objektus „Hanner“ dukterinė įmonė „Promola“ įsigijo šių metų balandį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (260)