Planas buvo nesuderintas su aplinkiniais gyventojais. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyrius pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimai apgaulės būdu užvaldyto svetimo turto. Tyrimo tikslas – išsiaiškinti, dėl kieno kaltės buvo patvirtintas būtinų suderinimų neturintis planas.

Neabejojama, kad apgaulės būdu parengtas detalusis planas bus panaikintas, juo remiantis išduoti statybų leidimai - atšaukti, o tai reiškia, kad teritorija šalia "Respublikos" viešbučio griaučių dar ilgai bus griuvėsių zona ir nepagydomas miesto skaudulys.

Teisėsaugos pareigūnų pradėto nagrinėti detaliojo plano organizatorė - bendrovė "Kauno verslo rūmai". Šią bendrovę ir viešbutį "Respublika" valdo bendrovė "Turanijus", kurios didžioji akcijų dalis priklauso verslininkui Gintarui Kviliūnui.

Nei jis, nei tuometinis "Kauno verslo rūmų" direktorius buvo Giedrius Buinevičius kaltės neprisiima, sako viską atlikę gerai, o jei esama trūkumų, dėl jų kalta savivaldybė ir kitos institucijos, kurios savo parašais patvirtino planus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją