Šių projektų rengimas kainuoja keletą tūkstančių litų, dabar valstybė kompensuoja pusę šių išlaidų.

„Bent aš siūlysiu Vyriausybei prisiimti daugiau rizikos su galimais nedideliais finansiniais galimais nuostoliais, jeigu gyventojai nesutiktų toliau tęsti šito proceso. Tai paprasčiausiai būtų galimybė išjudinti procesą iš mirties taško, nes dabar niekas neprasideda iš pat pradžių“, – po Vyriausybės pasitarimo sakė jis.

Daugiau priemonių turėtų būti numatyta specialiame plane, kurį ketinama parengti artimiausiu metu.

Ministras sakė tikįs, kad šiemet pagal naująją programą bus pradėtas renovuotas bent vienas daugiabutis.

„Kai jūs paklausėte, ar bent vienas bus, tai aš esu tikrai įsitikinęs, kad taip. Kiek tiksliai, skaičiaus tikrai nevardysiu, nes po to jūs mėgstate pasinaudoti kažkieno neatsargiai ištartais skaičiais (...) Kiekviena tokia programa yra sudėtinga, ypač jei ji yra pradedama sunkmečiu“, – sakė jis.

Ministro teigimu, šiuo metu keturių bendrijų paraiškos yra pateiktos vertinimui, viena yra įvertinta ir artimiausiomis dienomis bus pasirašyta investicijų sutartis.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę Seime ministras pripažino, kad situacija su daugiabučių renovacija nėra džiaugsminga.

Šiemet gauta vos 20 bendrijų paraiškų skolintis daugiabučių renovacijai, o iš praėjusiais metais pasirašytų 214 sutarčių daugiabučius renovuoti pagal senąją programą, 60 bendrijų dėl sunkmečio atsisakė savo planų.

Dar 2009 m. pavasarį patvirtino naują daugiabučių renovacijos modelį, pagal kurį valstybė iš specialaus fondo dengtų 15 proc. bendrijos išlaidų, o likusiai sumai suteiktų lengvatinę paskolą su fiksuotomis 3 proc. palūkanomis.

Pirmadienį turėtų būti pasirašyta pirmoji sutartis su Šiaulių banku, kuris skolins šiuos pinigus.

Kol kas susitarimai nepasirašyti su „Swedbank“ ir SEB bankais.

Šiuo metu šiame fonde yra maždaug 800 mln. Lt.

Iš šio fondo taip pat ketinama finansuoti ir dalies aukštųjų ir profesinių mokyklų bendrabučius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją