Pasak bendrovės valdybos pirmininkės Dianos Dominienės, įmonė konkurse surinko 1,24 balo mažiau nei nugalėtojas, nors jos siūloma nuomos kaina dešimčiai metų buvo 2 mln. eurų mažesnė. Anot jos, viešojo transporto prieinamumas konkurse buvo įvertintas neadekvačiai.

„Viešojo transporto maršrutų 500 metrų spinduliu aplink mūsų verslo centrą turime 14 arba penkiais daugiau nei siūlo laimėtojas. Reiškia, „Iginitis grupė“ pasirinko mokėti 2 mln. eurų už 3 savo funkcijos neatliekančias stoteles. Tai nėra ekonomiškai naudinga nei valstybės valdomai bendrovei, nei jos klientams, nei darbuotojams. Manome, kad konkurso rezultatai yra neadekvatūs, todėl teikiame pretenziją“, – pranešime teigė

Jos teigimu, nuo „Galio group“ statomo biurų pastato 500 metrų spinduliu pasiekiamos septynios viešojo transporto stotelės su 14 maršrutų, o nuo konkurso laimėtoja pripažintos bendrovės „Vastint Lithuania“ statomo pastato – trys su 8 maršrutais.

„Negalėjome pagalvoti, kad balai bus skiriami už viešojo transporto stoteles bei maršrutus, kurių neįmanoma pasiekti 500 metrų atstumu pėsčiomis. Šio kriterijaus vertinime faktinis stotelių pasiekiamumas turi esminę reikšmę. Konkurso nugalėtojui balai skirti už transporto stoteles, kurios pasiekiamos nebent ropojant į stačius šlaitus, braunantis per brūzgynus ar nueinant gerokai didesnį nei 500 metrų atstumą“, – pranešime teigė D. Dominienė.

„Galio group“ pasiūlė išnuomoti biurų pastatą „Freedom 36“ Laisvės prospekte Karoliniškėse, o „Vastint Lithuania“ patalpas būsimame biurų komplekse „Business garden“ Laisvės prospekte, prieš parodų ir kongresų centrą „Litexpo“.

„Ignitis grupės“ Ryšių su visuomene vadovas Artūras Ketlerius BNS sakė, kad įmonė pretenzijos dar negavo.

„Apie ją kol kas žinome tik iš viešosios erdvės. Pateikti pretenziją dalyviai gali per penkias darbo dienas nuo sprendimo“, - sakė jis.

Pasak A. Ketleriaus, laimėtojo pasirinkimą lėmė daugiau kriterijų, ne tik susisiekimo maršrutų skaičius, bet ir atstumas iki kitų grupės padalinių Motorų ir Jočionių gatvėse.

„Be to, pirmosios vietos laimėtojas yra arti greitojo susisiekimo gatvių, kuriomis patogiau pasiekti Elektrėnuose, Kruonyje, Kaune ir likusioje Lietuvoje esančias mūsų jėgaines bei kitus objektus. Svarbu, kad susisiekimas su kitais objektais būtų kuo patogesnis, darbuotojai sugaištų kuo mažiau laiko“, - sakė jis.

Anot „Ignitis grupės“ atstovo, taip pat buvo vertintos ir alternatyvios susisiekimo galimybės aplink siūlomus pastatus.

„Biure turėtų dirbti apie 1 tūkst. žmonių, skatiname juos naudotis alternatyviu nuosavam automobiliui transportu, todėl vertinimo metodikoje buvo numatyta įvertinti 500 metrų spindulių aplink biurą esančių unikalių maršrutų skaičių, o ne atskiras viešojo transporto stoteles“, - sakė A. Ketlerius.

Jis nurodė, jog konkurse „Vastint Lithuania“ pasiūlymas įvertintas 91,96 balo, „Galio group“ - 90,72 balo, o „Baltic horizon fund“ - 79,64 balo.

Pasiūlymų vertės A. Ketlerius neatskleidė. BNS žiniomis, „Vastint Lithuania“ pasiūlė apie 20 mln. eurų, o „Galio group“ - apie 18 mln. eurų kainą.

Penktadienį „Ignitis grupė“ pranešė dėl naujos centrinės būstinės nuomos nusprendusi derėtis su „Vastint Lithuania“, kuri konkursui pateikė pasiūlymą išnuomoti patalpas biurų komplekse „Business garden“, statomame sostinės Laisvės prospekte, prieš parodų ir kongresų centrą „Litexpo“.

Anot „Ignitis grupės“, pasirinktas biurų pastatas turėjo daugiausiai pranašumų ir buvo gerai įvertintas už susisiekimą su greitojo eismo gatvėmis bei mažiausią atstumą nuo kitų grupės įmonių padalinių Vilniuje.

„Galio group“ konkurse buvo pateikusi pasiūlymą nuomotis patalpas biurų pastatą „Freedom 36“ Laisvės prospekte Karoliniškėse. Konkurse taip pat dalyvavo Danijos investicijų bendrovės fondas „Baltic Horizon fund“ su biurų pastatu „BH Meraki“ Pašilaičiuose, greta prekybos ir biurų komplekso „Domus Pro“.

Su „Vastint Lithuania“ nuomos sutartį planuojama sudaryti per artimiausius kelis mėnesius.

„Ignitis grupė“ 2019 metų lapkritį pakvietė plėtotojus teikti pasiūlymus deryboms dėl naujos centrinės būstinės nuomos. Bendrovė nurodė ieškanti 10,5-12 tūkst. kv. metrų ploto biuro, kuriame dirbs daugiau kaip 1 tūkst. darbuotojų. Nuomai siūlomas pastatas turi būti sertifikuotas pagal tarptautines sistemas. Pageidaujama, kad jis turėtų ne mažiau kaip 350 vietų automobilių stovėjimo aikštelę, bent 100 vietų maitinimo įstaigą bei 100 vietų konferencijų salę.

Anksčiau „Ignitis grupė“ skelbė planuojanti, kad 2021 metais vietoj šiuo metu naudojamų trijų biurų, administracijos darbuotojai įsikurs viename, toliau nuo sostinės centro esančiame pastate.

Bendrovė jau yra pardavusi savo dabartinės centrinės būstinės pastatą sostinės Žvejų gatvėje ir jame patalpas nuomojasi.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)