„Tikimės rasti tokį klientą, kuris šį pastatą vertins kaip vientisą, galbūt įsigis savo reikmėms, pavyzdžiui, mokyklai, klinikai, ambasadai, ofisui, o gal susidomės smulkus investuotojas, norintis nuomoti pastatą nuomininkams dalimis. Tikime didesne išliekamąja verte šio pastato, jei bus vienas savininkas“, – BNS persiųstame komentare teigė „Eikos“ rinkodaros ir komunikacijos vadovė Jorūnė Juodžbalytė.

Aukcione už 1,01 mln. eurų (be PVM) pradinę kainą bus parduodamas 1920 metų statybos, 3 aukštų, 658 kv. metrų bendro ploto pastatas su parengtu rekonstrukcijos projektu ir kultūros paveldo tvarkybos leidimu darbams vykdyti bei pastatui priskirta 4,38 a žemės sklypo dalimi ir 7 požeminėmis automobilių stovėjimo aikštelės vietomis.

Nurodoma, jog pastatas nuo 2017 metų yra įtrauktas į Kultūros paveldo registrą.

Nurodoma, kad pastatas šiuo metu yra tuščias, netinkamas eksploatuoti ir reikalaujantis rekonstrukcijos, bei ribojasi su nauju ,,Eikos“ vystomu daugiabučių namų su komercinėmis patalpomis projektu ,,Baltas lapas“.

Aukciono dokumentuose rašoma, kad rengiamas esamo gyvenamojo pastato rekonstrukcijos techninis projektas, keičiant pastato paskirtį į administracinę, kur jis bus sudarytas iš 2 butų, 3 komercinės ir 4 administracinės paskirties patalpų.

Tai pirmasis turto aukcionas, kuris tęsis iki rugpjūčio 11 dienos.

Šiuo metu „Eika“ teritorijoje Aguonų gatvėje plėtoja daugiabučių kvartalą „Mindaugo Baltas lapas“ – įmonė teritorijoje suplanavo apie 330 butų.

Plėtrą buvusio „Kartono“ fabriko teritorijoje „Eika“ pradėjo 2018 metų lapkritį. Prie Mindaugo ir Šaltinių gatvių iki 2023 metų planuojama pastatyti 10 daugiabučių, į kuriuos įmonė investuos 35,5 mln. eurų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)