Greito palūkanų mažinimo poveikio nesitiki

Pirmoji ECB diskusija dėl palūkanų mažinimo įvyks jau balandį. Vis dėlto, dalis ekonomistų tikina, kad džiuginančių sprendimų šio susitikimo metu tikėtis nevertėtų. Laidoje dalyvavęs „Luminor“ banko vyriausiasis ekonomistas Žygimantas Mauricas taip pat tvirtino, kad tokia tikimybė – maža.

„Finansų rinkos ilgą laiką tikėjosi, kad balandžio-gegužės mėnesį prasidės mažinimas. Dabar jau rinkos į vasarą numigravo. Keletą savaičių netgi buvo lūkestis labiau į rugpjūtį, dabar jau į birželį grįžo. Jeigu vasarą ir bus pradėta sumažinti palūkanos, kur ir taip dar, sakykime, yra klaustukas, tai poveikis pasijus tik metų pabaigoje, o ne antroje pusėje, nes dar reikia laiko, kol gyventojai tą pajaučia, verslas pajaučia, kol procesai pasisuka, kol pradeda žmonės galvoti, kad ir toliau bus tos palūkanos mažinamos. Taigi, poveikį mažinimo mes pajusime labiau kitais metais“, – Delfi TV laidoje „Piniginiai reikalai“ kalbėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją