Lukiškių kalėjimas tapo vienu iš geriausių valstybės turto įveiklinimo pavyzdžių ir žmonių traukos objektu. Turto bankas skaičiuoja, kad komplekso koncesijos konkurso laimėtoją galėtų išrinkti ne anksčiau nei 2025 metų rudenį, todėl iki šio laiko nuspręsta pratęsti laikiną nuomos sutartį. Ši unikali miesto vieta ateityje turės būti vystoma tariantis su miestu, verslu ir kitomis interesų grupėmis“, – sako Turto banko valdybos pirmininkas Laimonas Belickas.

Nuomos sutartis pasirašyta siekiant užtikrinti komplekso priežiūrą pereinamuoju laikotarpiu, nuomininkai įsipareigojo ir toliau gerinti pastatų būklę – investuoti į gaisrinę saugą, atlikti kitus darbus.

„Nuomininkai jau dabar daug investavo į pastatų priežiūrą, jų būklės gerinimą, o tai reiškia, kad vieta ne tik tapo patraukli visuomenei, bet ir valstybei nekainavo jos išlaikymas. Suderėta, kad šie darbai tęsis, prie sutarties pridėtas 50-ies šalintinų defektų sąrašas, apimantis tiek statinių konstrukcijos problemines vietas, tiek saugos užtikrinimo darbus“, – teigia Turto banko generalinis direktorius Mindaugas Sinkevičius.

Pasikeitus ekonominei situacijai indeksuota ir Lukiškių kalėjimo nuomos kaina. Nuomininkai Turto bankui kas mėnesį įsipareigojo mokėti 31 tūkst. eurų nuompinigių – 9 proc. daugiau nei iki šiol.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją