Apie pardavimo aukcioną Druskininkų meras Ričardas Malinauskas paskelbė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

„Unikalus objektas gali būti jūsų. Šią savaitę paskelbėme vieno svarbiausių Druskininkų traukos objektų – uždaros slidinėjimo trasos „Snow Arena“ ir jai priskirto valstybinės žemės sklypo – pardavimo aukcioną“, – gegužės 5 dieną pranešė jis.

Kas parduodama

Kaip nurodoma tinklapyje evarzytynes.lt pateiktame skelbime, aukcionas dėl „Snow Arena“ vyks nuo birželio 23 iki birželio 27 dienos. Norintys jame dalyvauti turėtų užsiregistruoti iki birželio 1 dienos.

Registravimo mokestis siekia 5 tūkst. eurų, garantinis įnašas – 81 tūkst. eurų. Skelbiama pradinė pardavimo kaina – 9.778.587 eurai. Aukcione ją didinti bus galima po 10 tūkst. eurų.

R. Malinauskas teigė, kad nepriklausomas turto vertintojas parduodamą objektą įvertino 8,106 mln. eurų.

„Turto vertintojo ataskaitą patikrino Audito, apskaitos, turto vertinimo ir nemokumo tarnyba, – dėstė jis. – Tai išskirtinis pasiūlymas investuotojams įsigyti unikalų, vienintelį Baltijos šalyse į geriausių pasaulio slidinėjimo trasų penketuką patenkantį uždarų ir atvirų slidinėjimo trasų kompleksą.“

Skelbime išvardintas parduodamas turtas. Tai – 32143,54 kv. m uždara slidinėjimo trasa, kiemo aikštelė, vandentiekio, fekalinės kanalizacijos ir lietaus nuotėkų tinklai.

Kartu parduodamas ir 8 hektarų žemės. „Pagrindinė naudojimo paskirtis – kita, naudojimo būdas – rekreacinės teritorijos“, – rašoma skelbime. Sklypo kainos dalis bendroje kainoje yra 221.402 eurai.

Kitaip nei pati slidinėjimo trasa, žemės sklypo nuosavybė priklauso Lietuvos Respublikai, o ne Druskininkų savivaldybei. Sklypui yra sudaryta nuomos sutartis.

7,7946 ha išnuomota šiuo metu „Snow Arena“ valdančiam Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centrui „Aqua“, o likę 0,2054 ha – įmonei „Kautros keltuvai“ (laikotarpiui iki ji vykdys lynų kelio nuomininko funkcijas).

Pasitarė su teisininkais

R. Malinauskas priminė, kad kitoje Nemuno pusėje veikiantis vandens parkas „Aqua“ slidinėjimo trasą administruoja nuo 2019 metų.

„Tai daro laikinai ir pagal teisės aktus yra privaloma parinkti nuolatinį „Snow Arenos“ operatorių konkurso būdu.

Po konsultacijų su teisininkais ir Konkurencijos taryba, buvo priimtas sprendimas skelbti viešą aukcioną, nustatant aukciono sąlygose būsimam operatoriui griežtus įpareigojimus užtikrinti veiklos tęstinumą – būtent toks operatoriaus parinkimo būdas yra palankiausias investuotojui, veikiant savarankiškai ir vykdant verslo plėtrą.

Druskininkų savivaldybė visada teikia pirmenybę projektus vystyti verslui“, – sakė jis.

Meras dar pridūrė, kad 2011 metais pradėjusi veikti „Snow Arena“ pateisino visus lūkesčius.

„Ją ypač pamėgo profesionalūs sportininkai: per pirmąjį dešimtmetį komplekse apsilankė daugiau kaip milijonas lankytojų, savo startams rengėsi daugiau kaip 17 tūkst. profesionalių sportininkų. Tarp jų – Pasaulio kalnų slidinėjimo taurę laimėjusi didžiojo slalomo pasaulio čempionė, olimpinio aukso medalininkė slovakė Petra Vlhova, geriausia Čekijos kalnų slidininkė Martina Dubovska, kiti garsūs įvairių valstybių sportininkai.

Informuoju, kad šią vasarą savo treniruotėms Druskininkų „Snow Arenoje“ laikus jau rezervavo tiek profesionalių sportininkų iš viso pasaulio, kad yra svarstoma riboti mėgėjų srautus. Druskininkai siūlo neeilinę galimybę verslui – kviečiu ja pasinaudoti. Už gautas lėšas tęsime Druskininkų Kultūros ir kongresų rūmų statybas“, – dėstė R. Malinauskas.

2011 metais duris atvėrusi slidinėjimo trasa tuomet vadinosi „Snoras Snow Arena“. Skelbta, kad jos statybos kainavo apie 30 mln. eurų.

„Statybas finansavo dabar jau bankrutavęs bankas „Snoras“, įmonei „Stamita“ paskolinęs 16,8 mln. eurų, o dar 11,6 mln. eurų gauta Europos Sąjungos paramos“, – anksčiau rašė naujienų agentūra BNS.

„Stamita“ savo teisių ir pareigų dėl arenos valdymo atsisakė 2019 metais. 2011 metais ši įmonė buvo įsipareigojusi „Snow Arena“ valdyti 25 metus, investuoti 50 mln. litų (14,5 mln. eurų).

Druskininkų sniego arena

„Snow Arena“ tinklapyje rašoma, kad joje veikia dvi uždaros kalnų slidinėjimo ir atviros lauko trasos.

„Arena yra moderni, padengta kokybišku sniegu, gaminamu be jokių cheminių ir bakterinių priedų. Arenoje įrengti saugūs ir patogūs šveicariški keltuvai, yra nuomos punktas, kuriame galima išsinuomoti slidinėjimui reikiamą įrangą bei aprangą. Arenoje veikianti moderni laiko apskaitos sistema bei lojalumo programa leidžia ilgiau ir pigiau mėgautis jūsų geidžiamomis pramogomis“, – rašoma svetainėje.

Taip pat nurodoma, kad gegužės 9–30 dienomis „Snow Arena“ nedirbs, nes joje vyks techninė profilaktika.

Pateikiamos tokios visos dienos kainos: pirmadieniais–ketvirtadieniais suaugusiam – 22 eurai, moksleiviui ar studentui – 19 eurų, vaikui (iki 7 m.) – 14 eurų, šeimai (2+2) – 62 eurai; savaitgaliais suaugusiam – 30 eurų, moksleiviui ar studentui – 24 eurai, vaikui – 19 eurų, šeimai – 86 eurai.

Įrangos ir aprangos nuomos bei inventoriaus priežiūros darbai į bilieto kainas neįeina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)