Kitais metais plėtotojai ketina pasiūlyti apie 1,6 tūkst. naujų būstų, iš kurių apie 1 tūkst. yra suplanavusi „Merko statyba“.

Didžioji dalis NT plėtotojų suplanuotų projektų bus vystomi Vilniuje. Visgi, kai kurių bendrovių atstovai pamini, jog svarbūs projektai bus vystomi ir Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Druskininkuose.

Pasak „Eika“ generalinio direktoriaus Domo Dargio, bendrovės investicijos 2024 m. sieks apie 70 mln. Eur. Nors daugiausiai projektų bus vykdoma Vilniuje, įmonės vadovas išskiria Šiauliuose statoma karinį miestelį.

„Didžiausia investicijų dalis numatyta Vilniuje, investuojama bus ir Šiauliuose į grupės statomą karinį miestelį. 2024 m. iš grupės valdomų projektų bus pilnai baigtas tik minėtas karinis miestelis. Kiti projektai arba baigiami dar šiais metais, arba ką tik pradėti ir nebus baigti per ateinančius metus“, – Eltai komentavo D. Dargis.

YIT Lietuva“ ryšių su visuomene vadovė Akvilė Varanauskienė teigė, kad bendrovė 2024 m. į būsto projektus Vilniuje ir Kaune planuoja investuoti apie 25 mln. eurų, o komerciniams projektams numatoma apie 4 mln. eurų. Taip pat, anot jos, šie projektai bus vystomi remiantis idėja, kad visos reikiamos paslaugos, pramogos ir erdvės poilsiui turėtų būti pasiekiamos per 15 min.

„Vilniuje tęsime projekto „Naujasis Skansenas“ plėtrą, pradėsime naują projektą „Virš šilų“ Viršuliškėse, rengiamės darbams naujajame sklype Basanavičiaus gatvėje. Kaune toliau plėtosime „Piliamiestį“ bei „Matau Kauną“ projektus. Viso planuojame pradėti statyti apie 300 butų“, – Eltai komentavo A. Varanauskienė.

„Visi YIT Lietuva NT projektai vystomi pagal 15 min. miesto koncepciją. (...) Tai miestas, kuriame ribos tarp darbo, pramogų ir gyvenamųjų zonų išnyksta, o visos šios funkcijos persipina. Tokiame mieste gerai išvystyta paslaugų ir mobilumo infrastruktūra, aukštos kokybės būsto projektai ir puoselėjamos viešosios erdvės sudaro sąlygas patogesniam, įdomesniam bei sveikesniam gyvenimui“, – aiškino ji.

Tuo metu, anot „Merko statyba“ vadovo Sauliaus Putrimo, sprendimai dėl tikslių investicijų bus priimti tik gavus tam tikrus statybų leidimus ir įvertinus rinkos situaciją. Visgi, anot jo, visos dabar numatomos investicijos bus Vilniuje, o vystant daugiabučių projektą „Vilnelės skverai“ bus įrengta daugiau nei 1000 butų.

„Galima paminėti Markučiuose mūsų plėtojamą projektą „Vilnelės skverai“, kuris tik prieš kelias dienas Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos organizuojamuose rinkimuose „Už darnią plėtrą“ buvo pripažintas geriausiu projektu gyvenamosios paskirties kategorijoje. 2024 metais toliau tęsime statybas šiame projekte, čia pastatytuose namuose bus daugiau kaip 1000 butų“, – teigė S. Putrimas.

Taip pat jis pridėjo, kad vis dar yra projektų, ties kuriais dirbama nuo 2021 m. ir kuriuos pabaigus būtų įrengta apie 1,5 tūkst. butų.

„Turime įsigiję sklypų plėtrai įvairiuose Vilniaus rajonuose: Šnipiškėse, Žirmūnuose, Naujamiestyje, Markučiuose. (...) Šie projektai yra labai skirtingų stadijų – vienur, pavyzdžiui, Markučiuose, jau pastatyti keli kvartalai ir kyla nauji namai, kitur dar tik rengiami projektai, ir sudėtinga prognozuoti, kada bus gauti statybos leidimai“, – komentavo jis.

Galio Group“ plėtros ir analizės vadovas Robertas Župa atskleidė, kad bendrovė kitais metais į NT plėtrą planuoja investuoti apie 40 mln. eurų, iš kurių daugiau nei 17,5 mln. eurų bus skirta dabar statomų projektų užbaigimui. Pasak jo, daugiausiai bus investuota į projektus Vilniuje, dalis lėšų skirta ir plėtrai Klaipėdoje.

„Ketiname startuoti su trimis komercinio segmento projektais – prekybinių sandėlių „Stock-O“ antru etapu Klaipėdoje, „Remarco“ komercine dalimi bei sandėliavimo paskirties „build to suit“ projektu Vilniuje. Antroje 2024 metų pusėje numatytas ir naujo gyvenamojo projekto startas Vilniuje. Iki 2024 metų pabaigos planuojame baigti statyti vieną naujai pradedamą statyti komercinį projektą ir du dabar statomus gyvenamuosius projektus“, – vardino R. Župa.

„Išskirti galima „Remarco“ projektą, kurio abiejų etapų bendras antžeminis plotas sieks apie 30 tūkst. kv. m, o bendra investicijos suma sudarys daugiau nei 80 mln. eurų“, – pridūrė jis.

„Galio Group“ taip pat planuoja pabaigti „ReVingis“ keturių gyvenamųjų namų ir biuro projektą – jame bus įrengti 148 butai.

Anot „Citus“ investicijų ir analizės vadovo Šarūno Taručio, bendrovė 2024 m. planuoja investuoti apie 47,2 mln. eurų, į sumą įskaičiuota ir numatomo įsigyti turto vertė. Pasak jo, daugiausia investicijų į NT – apie 36,8 mln. eurų teks Vilniui, apie 4,8 mln. – Kaunui, likusi suma – Druskininkams.

„Ambicijos kitiems metams – nemažos: planuojame pradėti 5 naujus projektus, 4 naujus plėtojamų projektų etapus, taip pat užbaigti 2 projektus (viename jų – paskutinį etapą) ir vieną šiuo metu plėtojamo projekto etapą“, – Eltai teigė Š. Taručis.

„Citus“ atstovas tarp vystomų projektų išskyrė nuo kitų metų pradedamą daugiafunkcinį „Mūnų“ projektą, kurį pabaigus 2028 m., jame bus įrengti 477 butai. Taip pat jis paminėjo, kad „Citus“ tęsia savo dydžiu ir idėjomis išskirtinius projektus Vilniuje, Kaune ir Druskininkuose.

„Vilniuje, Kareivių g. pradėsime savo dydžiu išskirtinį „Citus“ portfelyje projektą „Mūnai by Citus“, Žvėryne planuojame savo koncepcija unikalų „boutique“ verslo centrą, taip pat tęsime pradėtą, vieną didžiausių (pagal turtinių vienetų sk.) Kaune projektą „Radio City by Citus“, o Druskininkuose – tiek koncepcija, tiek dydžiu išskirtinį „Nemuną by Citus“ projektą“, – komentavo jis.

Realco“ generalinis direktorius Julius Dovidonis paminėjo, kad į NT projektų plėtrą Vilniuje yra suplanuotos 59,4 mln. eurų vertės investicijos, jų didžioji dalis bus skirta projektų užbaigimui. „Vileišio 27“ komplekse, kuris bus baigtas 2024 m., bus įrengti 66 butai, o „Algirdo 3“ – 96 butai.

„Kitais metais baigsime statyti du gyvenamuosius projektus – aukštesnės klasės projektą Antakalnyje „Vileišio 27“ ir prestižinės klasės projektą „Algirdo 3“, į kuriuos 2024 metais planuojame investuoti 11,2 mln. eurų, taip pat tęsime A klasės verslo centro „Hero“ sostinės CBD rajone statybas, į kurias kitiems metams suplanavome 46,4 mln. eurų investicijas“, – pasidalino J. Davidonis.

„Toliau dirbsime ir ties naujais projektais „Baltupis“, „Just-in“ ir Parodų g. 1, į projektų parengiamuosius darbus planuojame investuoti apie 1,8 mln. eurų“, – pridūrė jis.