Negauna informacijos

"Jei atvirai, tikrai turime nerimo dėl Klaipėdos arenos atidarymo datos. Kol kas negauname jokios oficialios informacijos iš Klaipėdos savivaldybės apie arenos statybų eigą ir pabaigą", – neslėpė Klaipėdos areną valdysiančios bendrovės "Klaipėdos arena" direktorė Jolita Krickė.

Sporto ir pramogų kompleksą statančios bendrovės "Vėtrūna" vadovai valdininkams žadėjo, jog arena bus baigta iki birželio 28-osios.

"Planų statybos darbų pabaigą nukelti dar mėnesį tikrai neturime", – tvirtino "Vėtrūnos" valdybos pirmininkas Vytautas Banys.

Tačiau arenos valdytojų tokie pažadai, regis, neįtikina. "Mūsų didžiausia baimė yra nežinia. Viena aišku, jog pirmąją rugpjūčio savaitę turi įvykti Klaipėdos arenos bandomasis turnyras, nes be jo FIBA tikrai neleis organizuoti čempionato", – teigė J.Krickė.

Grafiko nekeičia

Prie šio turnyro buvo derinamas ir Klaipėdos arenos atidarymo renginys. Jis turėtų įvykti liepos 28 dieną, kai arenoje koncertuos garsi grupė "Smokie".

"Mes norėjome pradėti dirbti kuo anksčiau, nes kiekviena diena brangi, juk arenos išlaikymui savivaldybė neskirs nė lito", – atskleidė J.Krickė.

V.Banys teigė, jog nerimas dėl Klaipėdos arenos statybos darbų pabaigos yra tik spekuliacija, jis niekuo nepagrįstas.

"Darbų grafiko nekeičiame, arenos statybas baigsime birželio 28 dieną, o tada ją vertins valstybinė objektų pripažinimo tinkamais naudoti komisija. Dabar į priekį einame ne žingsniais, o šuoliais", – tvirtino "Vėtrūnos" valdybos pirmininkas.

Sumontavo švieslentę

Jis teigė, kad arenoje dar liko ir matomų, ir nematomų darbų – reikia sumontuoti baldus, ją išvalyti, sureguliuoti automatiką.

Klaipėdos arenoje jau sumontuotos kėdės, pakabinta pagrindinė švieslentė. Į areną jau pristatyti ir pagrindinės salės krepšinio stovai su laikmačiais, ruošiamasi kloti pagrindinės salės parketą.

Arenos statytojams miegoti neleidžia tikrintojai. Statybvietėje nuolat lankosi savivaldybės "FIBA Europe" atstovai.

"Kontroliuojančių žmonių sulaukiame kasdien", – tvirtino V.Banys.

Klaipėdos arenos pagrindinė statybos darbų kaina yra apie 55 mln. litų. Tačiau dabar jau skaičiuojama, kad statybos dėl papildomų darbų pabrangs maždaug 10 mln. litų.