Urban HUB“ architektūra, idėja, koncepcija taps pavyzdžiu aukštesnės klasės stock-office rinkoje ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Jau šiandien klientai šį prekybos, biurų ir sandėlių miestelį vertina už lankstumą, galimybes savo verslą kurti specifiškai pritaikytose erdvėse. „Urban HUB“ Kauno rajone vystysime trimis etapais, o investicijos sieks per 100 mln. eurų. Planuojame projektą vystyti greitai ir efektyviai, todėl jau baigiame atsirinkti statybos partnerius, o darbus pradėsime netrukus – balandį“, – sako „SBA Urban“ bendrovės „Urban HUB“ vadovas Giedrius Muliuolis.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas teigia, kad solidžios investicijos spartins ilgalaikę ekonominę plėtrą, didins gyventojų užimtumą.

„Naujasis stock-office miestelis Biruliškėse atvers duris verslams į mūsų regioną – čia jie galės įsikurti moderniose patalpose, turės daugiau galimybių plėsti veiklą ir sukurti naujų darbo vietų gyventojams. Kartu su „SBA Urban“ aktyviai dirbome, kad projektas praplėstų rajono infrastruktūrą, sukurtų pridėtinių verčių, todėl tikime, kad „Urban HUB“ taps nauju traukos centru“, – sako Kauno r. meras Valerijus Makūnas.

Pirmuoju etapu planuojama išvystyti 22 000 kv. m. plotą. Paraleliai visų statybos darbų bus vykdomas ir infrastruktūrinių tinklų įrengimas.

Teritorijoje tiesiami magistraliniai vandentiekio, nuotekų ir lietaus tinklai, kurie rajone pagerins ir praplės centralizuoto tinklo sistemą.

Tiesiama ir nauja, tvaresnė centralizuoto šildymo atšaka link Biruliškių gyvenvietės. Taip pat planuojama rekonstruoti ir sutvarkyti magistralinius kelius, naujai įrengti rajoninę Veterinarų gatvę bei du įvažiavimus nuo pagrindinių magistralinių kelių.

Daugiafunkcio prekybos, biurų ir sandėlių miestelio architektūrą ir koncepciją Kauno ir Vilniaus „Urban HUB“ projektams kūrė Danijos architektų studija „PLH Architects“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją