Vilniaus apygardos teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl svetimo turto iššvaistymo buvo pateikti 44 metų Vilniaus gyventojai Virginijai Urbutei – daugiabučio namo savininkų bendrijos buhaltere dirbusi moteris per pora metų pasisavino beveik 22 tūkst. eurų.

Ikiteisminį tyrimą atlikę prokurorai nustatė, kad pinigus moteris iš bendrijos sąskaitos pervedinėjo ne tik sau, bet ir vienam vyriškiui bei savo motinai.

Kad jos klasta nebūtų pastebėta, buhalterė ryžosi suklastoti ataskaitą dėl ūkinės finansinės veiklos, kurią pateikdavo bendrijos nariams.

Tačiau yla iš maišo greitai išlindo – kai niekada įsiskolinimų neturėjusio daugiabučio namo gyventojai turėjo sumokėti statybininkams už laiptinių remontą, pinigų kasoje nebuvo. Tik tada gyventojus pasiekė pribloškianti žinia – buhalterė jau kurį laiką juos savinosi.

Šiuo metu valytoja dirbanti V. Urbutė pripažįsta, kad pasisavino gyventojų sukauptus pinigus, tačiau iki šiol taip ir neatskleidžia, kodėl taip elgėsi ir kur pasisavintus pinigus išleido.

„Visiškai pripažįstu savo kaltę, maniau, kad suspėsiu pinigus grąžinti ir niekas nepastebės – šią minutę visiems prisiekiu, jog iki metų pabaigos visus pinigus grąžinsiu, bet dabar negaliu“, – sakė V. Urbutė.

Moteris tikino, kad jos motina turi žemės, nekilnojamojo turto, todėl jį parduos ir grąžins skolą namo bendrijai.

Paklausta, kur išleido pasisavintus pinigus, V. Urbutė teismo salėje tylėjo – nepratarė nė žodžio. Taip ji elgėsi ir ikiteisminio tyrimo metu, ir bendraudama su nukentėjusiais namo gyventojais.

Tokie buvusios buhalterės pasiteisinimai nė kiek neįtikina namo gyventojų – jeigu būtų norėjusi, jau seniai būtų grąžinusi skolą.

Kadangi V. Urbutė žada grąžinti pasisavintus pinigus, baudžiamojoje byloje valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Valdas Uždanavičius teismui siūlė moters nesodinti už grotų – jis mano, kad buvusiai buhalterei turėtų būti skirta lygtinė laisvės atėmimo bausmė. Tokia prokuroro bausmė yra teisinga, mano V. Urbutę ginantis advokatas Gediminas Skaistys. Anot jo, laisvėje likusi moteris greičiau galės grąžinti skolą gyventojams, o jeigu to nepadarys per teismo nurodytą laiką, galės atsidurti pataisos namuose.

Tačiau namo gyventojai mano, kad tokia prokuroro pasiūlyta bausmė nebus pamoka V. Urbutei. „Mes esame labai pasipiktinę ir nusivylę, norėtume, kad sveiką protą turintis žmogus atsakytų už savo veiksmus – norime, kad būtų nubaustas kaip reikiant“, – sakė viena namo gyventoja. Anot jos, nuo buhalterės nukentėjo daugiausiai senyvo amžiaus žmonės, kurie vos suduria galą su galu.

Kokia V. Urbutei bus skirta bausmė, Vilniaus apygardos teismo teisėjas Gintaras Dzedulionis žada paskelbti po mėnesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)