Pigiausias būstas šiame rajone yra šalia esančioje Juodupės gyvenvietėje. Čia už vieno kambario butą prašoma 4 tūkst. 800 Lt. Šį butą Pergalės gatvės daugiabučio pirmajame aukšte bei kitą to paties namo trečiajame aukšte pardavinėja nekilnojamojo turto agentūra. Jos specialistė aiškino, kad būstas pirmajame aukšte yra gerokai apleistas, jame gyventi negalima, reikėtų rimto remonto.

O štai už trijų kambarių tvarkingą butą Juodupėje prašoma vos dukart daugiau - 9 tūkst. Lt. Šiame bute gyvena 90-metė senutė. Jos duktė panevėžietė nori mamą parsivežti gyventi pas save.

„Galvojome jį išnuomoti, atsirado susidomėjusiųjų. Tačiau apsvarstėme visus „už“ ir „prieš“ ir nusprendėme parduoti“, - sakė moteris.

Pasak jos, trijų kambarių butas šiltas, antrajame penkiaaukščio namo aukšte, pakeisti langai, du iš jų žvelgia į pietų pusę. Vienas kambarys – pereinamas, reikėtų šiokio tokio remonto. Kadangi močiutė gavo kompensaciją už šildymą ir karštą vandenį, būstas neturi skolų.

Ar negaila pigiai parduoti butą? „Žinoma, gaila. Mama jame išgyveno 50 metų. Deja, neturime kitos išeities. Suskaičiavome: žiemą teks mokėti už šildymą, kitas komunalines paslaugas, tad prarasime nemažai lėšų“, - sakė pardavėja. Nors kaina nedidelė, rasti butui naujus šeimininkus nepavyksta jau porą mėnesių. 

Kitas trijų kambarių butas Juodupėje su baldais ir buitine technika kainuoja 10 tūkst. Lt. Jį kupiškėnų šeima pardavinėja metus.

„Prašėme keliais tūkstančiais daugiau, gal todėl ir pirkėjų neatsirado“, - sakė pardavėja.

Anot pašnekovės, ji norėtų būstą parduoti, nes nebenori antrą žiemą mokėti už šildymą. Jis nėra brangus – šalčiausiais žiemos mėnesiais - apie 300 Lt, tačiau per šildymo sezoną susidaro nemenka mokesčio „už orą“ suma. Todėl su rimtais pirkėjais pardavėja pasirengusi derinti būsto kainą.