Per pirmus tris šių metų mėnesius SEB banke pasirašytos 935 paskolų sutartys, kurių bendra vertė siekia 137 mln. litų.

„Gerėjanti makroekonominė aplinka lemia optimistiškesnes banko klientų nuotaikas dėl savo finansinių galimybių imti paskolą būstui įsigyti. Žinoma, tam turi įtakos ir tokie veiksniai kaip nekilnojamojo turto rinkos augimas. Visgi negalima teigti, kad nuosavas būstas perkamas strimgalviais – gyventojai dabar atidžiau vertina ir savo finansines galimybes, ir patį perkamą būstą ir dažniausiai renkasi ekonominės arba vidutinės klasės variantus“, - pranešime cituojamas SEB banko prezidento pavaduotojas Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Virginijus Doveika.

Vidutinis SEB banko klientų, šių metų pirmąjį ketvirtį sudariusių būsto kredito sutartis, amžius yra 35 metai. 79 proc. išduotų paskolų buvo skirta būstui pirkti, 10 proc. - statyboms, 11 proc. – turimo būsto remontui bei kitoms reikmėms. Dažniausiai būsto paskolą ėmė Vilniaus ir Kauno gyventojai – atitinkamai 45 ir 30 proc. visų išduotų paskolų būstui įsigyti.

Kaip ir 2013 metais, šiemet banko klientai, pirkdami naują būstą, skolinosi vidutiniškai 22 metams. Vidutinė vieno išduoto kredito vertė 2014 metais, palyginti su pirmuoju 2013 metų ketvirčiu, buvo 5 proc. didesnė ir siekė 142 tūkst. litų.

Bendras banko būsto kredito portfelis šių metų pirmojo ketvirčio pabaigoje buvo 6,6 mlrd. litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)