Plaukti šiame baseine nėra taip pavojinga, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Nutekantis vanduo surenkamas į rezervuarus ir vėl grąžinamas atgal į baseiną, kuris yra aukščiausiai įrengtas tokio pobūdžio statinys pasaulyje.

Baseinas sudaro iliuziją, kad vandens platybė tęsiasi už horizonto. Iš tiesų vanduo liejasi kraštu ir surenkamas, o tada perpumpuojamas atgal į baseiną. Baseinas turi dvi vandens cirkuliacijos sistemas – pirmoji filtruoja ir šildo pagrindinio baseino vandenį, o antroji filtruoja vandenį surinkimo rezervuare ir grąžina jį į pagrindinį baseiną.

Baseinas įrengtas ant viešbučio „Marina Bay Sands” stogo. Viešbutis, kuriame yra 2560 kambariai ir kurio statybos kainavo 16 mlrd. Lt (5,7 mlrd. dol.), atidarytas praėjusią savaitę.

Baseinas išsidėstęs ant stogo, kuriuo sujungti trys viešbučio bokštai. Stogas yra ilgesnis už Eifelio bokštą ir yra vienas ilgiausių pasaulyje. Komplekse taip pat įrengtas konferencijų centras, teatras, muziejus, lošimo namai, prekybos paviljonas. Pastate yra vandens kanalas, kuriuo lankytojai gali pasiirti valtelėmis.

Singapūre esantis viešbutis šiuo metu laikomas brangiausiu viešbučiu pasaulyje – Abu Dabyje 2004 m. pastatytas viešbutis „Emirates Palace Hotel” kainavo „tik” 8,4 mlrd. Lt.

Viešbučio kompleksą suprojektavo architektas Moshe Safdie.

Komplekse dirbs apie 10 tūkst. žmonių. Projekto vystytojai tikisi, kad kai kompleksas bus galutinai įrengtas, jame kasdien apsilankys 70 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją