„Europos“ rekonstrukcija prasidės antrąjį šių metų ketvirtį. Visą rekonstrukcijos laikotarpį prekybos centras nenutraukiamai veiks ir bus atviras lankytojams. Projektą įgyvendins patyrusi prekybos centro rekonstrukcijos valdymo grupė. Jos nariai yra prisidėję prie visų iki šiol vykusių prekybos centrų rekonstrukcijų projektų Lietuvoje.

„Rekonstrukcijos tikslas – prisitaikyti prie šiuolaikinio greitėjančio gyvenimo ir darbo ritmo, pasiūlant lankytojams funkcionalų išplanavimą, subalansuotą prekių ir paslaugų pasiūlą, jaukias, diversifikuotas erdves susitikimams, pasimatymams, darbui ir poilsiui. Itin didelis dėmesys skiriamas šviesai, triukšmui ir garsui valdyti – tai nauja prekybos centrų architektūroje. Siekiame, kad atnaujinta „Europa“ būtų patogus traukos centras aplinkui įsikūrusių įmonių ir organizacijų darbuotojams, vieta užsukti puodelio kavos, pietų ar atokvėpio pakeliui į namus ar darbą, maloni oazė verslo centrų svečiams ir lankytojams.

Po rekonstrukcijos prekybos centras sudarys sąlygas efektyviai patenkinti visus aplinkinių biurų darbuotojų ir kitų lankytojų poreikius: nuo greito apsipirkimo iki vietos verslo susitikimams ar laisvalaikiui“, – sako Eglė Juškienė, prekybos centro „Europa“ vadovė.

„Baltic Horizon Fund“ 3 mln. Eur investuoja į maisto aikštės pirmajame prekybos centro aukšte įrengimą ir prekybos centro vidaus interjero sprendimus. Dar 2 mln. Eur skirti lauko terasoms, amfiteatrui, liftams ir eskalatoriams įrengti.

Baigti „Europos“ rekonstrukciją ketinama pirmąjį 2022 m. pusmetį.

Prekybos centras „Europa“ Vilniuje veikia nuo 2004 metų. 22 tūkst kv. m. plotą užimančiame centre šiuo metu įsikūrę beveik 100 prekybos ir paslaugų vietų.

Centro savininkas – „Baltic Horizon Fund“, registruotas sutartinis viešasis uždaras nekilnojamojo turto fondas, kurį valdo alternatyvaus valdymo bendrovė „Northern Horizon Capital AS“. Fondas yra įtrauktas į „Nasdaq Tallinn“ ir „Nasdaq Stockholm“ vertybinių popierių biržas.

Iš viso„Baltic Horizon Fund“ portfelis susideda iš 15 nekilnojamojo turto objektų Baltijos šalių sostinėse, jų plotas yra daugiau kaip 153 tūkst. kv. metrų. Bendra fondo valdomo turto portfelio vertė viršija 355 mln. eurų.

Lietuvoje, Vilniuje, fondui priklauso prekybos centras „Europa“, prekybos centro ir biurų kompleksas „Domus Pro“, taip pat biurų kompleksai „Duetto“ ir „North Star“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)