A. Avulis teigė, kad galima sakyti, kad NT sektoriuje šiuo metu vyrauja sąlyginė krizė.

„Turime pakankamai aukštas bankų palūkanas, kurios stabdo ir net užšaldė būsto rinką. Mes šiandien dienai NT Vilniuje parduodame 2,5 karto mažiau nei 2021 m.. Žinoma, 2021 m. buvo labai geri. Jei žiūrėtume kitaip, esame kažkur 2016-uose, 2017-uose metuose.

Sakyti, kad viskas gerai, būtų nesąžininga, bet, kad yra labai didelė krizė – neteisinga. Krizę mes turėjome 2008 m., kai bankrutavo kompanijos. Dabar visi stovime stabiliai, laukiame, kada baigsis kova su infliacija. Ji turi būti 2-3 proc. Kai tai pasieksime, viskas pradės atsigauti. Prognozės sako, kad tai gali būti pavasarį, o gal kitų metų vasarą.

Tikriausiai visi galime palaukti“, – kalbėjo jis.

Verslininko teigimu, NT kainos šiuo metu nebekyla. Kaip aiškino, jau 9 mėnesius jos laikosi tame pačiame lygyje, tačiau įperkamumas – labai prastas.

„Nepagrįstas kainų kilimas buvo 2021 m. ir pagrįstas 2022 m., kai prasidėjo karas. Tam, kad kainos kristų, reikia tam tikrų prielaidų, kurių neturime šiandien. Bet jos dabar yra stabilios“, – svarstė jis.

A. Avulis, paklaustas ar ateities prognozėms būtų labiau optimistas ar pesimistas, teigė, kad, jo manymu, NT versle situacija gerės.

„Viskas, kas nuo šios dienos eis tolyn, mūsų versle bus į pozityvą. Aš sakau rimtai. Viskas dėl to, kad ECB palūkanų normas dar padidins tik vieną kartą, kitais metais palūkanų kilimo nebus. Tai reiškia, kad nebebus to svorio, kuris kyla tiems, kas nori įsigyti NT.

Dabar visi suvokia, kad jei paims kreditą, už jį reikės mokėti daug, todėl laukia, kada baigsis ta fazė ir palūkanų normos pradės leistis. Tai vyks apie Naujus metus“, – svarstė jis.

Verslininkas užsiminė ir apie atlyginimus. Kaip teigė, nors pastaruoju metu jie augo dviženkliu procentu, artimiausiu laiku augimas pristos, tačiau nesibaigs.

„Manau augimas bus 9 proc.“, – prognozavo A. Avulis.

Paklaustas, kas bus su NT kainomis, jis teigė manantis, kad jos ir toliau išliks stabilios.

„Prielaidų, kad jos kristų – nėra. Kad kiltų – irgi nėra“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)