Yra ir gerų naujienų

Pasak A. Avulio, nors spalio mėnesio NT sandorių rezultatai yra šiek tiek geresni nei jie buvo vasarą ar rugsėjį, sakyti, kad rinka jau atsigauna – kol kas dar per anksti. Registrų centras skaičiuoja, kad bendras butų, žemės sklypų ir gyvenamųjų namų sandorių skaičius nuo praėjusių metų atsilieka 14 proc.

„Pastarieji metai buvo labai sunkūs visiems: ir statybininkams, ir nekilnojamojo turto plėtotojams, ir tiems, kurie nori įsigyti būstą, nes būsto kainos praėjusiais metais, prasidėjus karui Ukrainoje, drastiškai išaugo, tad ir būsto įperkamumas nukrito iki labai žemo lygio. Jau 10 metų nėra buvę tokių rezultatų Lietuvoje ir Vilniuje su tokiais žemais pardavimais“, – pasakojo A. Avulis.

Tačiau, anot pašnekovo, yra ir gerų naujienų.

„Būsto poreikis yra, infliacija jau pagaliau pasiekė tą kritinį lygį. Yra fiksuota, kad spalio mėnesį infliacija yra mažiau negu 3 procentai, tai mes jau esame tose ribose tarp 2-3 proc., kur su infliacija nereikia kovoti. Tai reiškia, kad Europos Centrinis Bankas daugiau palūkanų nedidins ir tai yra pakankamai geros dvi naujienos, kurios leidžia jau dabar lengviau skaičiuoti, lengviau prognozuoti“, – teigė NT plėtros bendrovės „Hanner“ valdybos primininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)