Aukcione dėl kiek daugiau nei 300 kv. m medinio Ilguvos dvaro dalyvavo keturi potencialūs pirkėjai, o pradinė kaina nuo 21,7 tūkst. eurų buvo pakelta iki 30,6 tūkst. eurų. Aukcionuose dėl Pagryžuvio dvaro dalyvavo vienas potencialus pirkėjas, o už į du aukcionus išskaidytą kompleksą dalyvis pasiūlė pradinę sumą – 178,5 tūkst. eurų. Pagryžuvio dvaro kompleksą sudaro keli statiniai, kurių bendras plotas siekia beveik 2 tūkst. kv. m.

Abu dvarai parduoti pirmojo aukciono metu. Aukciono laimėtojai įgijo teisę ir išsinuomoti prie dvarų esančią valstybės žemę – atitinkamai Ilguvos – 22 arus, Pagryžuvio – 6,6410 hektaro.

Ilguvos dvaras

„Šiuo metu įvairios institucijos Turto bankui privatizavimui yra perdavusios keturis valstybei priklausančius dvarus, kurių būklė yra nuo patenkinamos iki blogos. Tai, kad dviem iš jų naujus savininkus pavyko rasti jau pirmojo aukciono metu, suteikia vilties, kad ir kitiems dvarams bus rasti šeimininkai, kurie šiuos kultūros paveldo objektus prikels naujam gyvenimui“, – pranešime cituojamas Turto banko generalinis direktorius Mindaugas Sinkevičius.

Dvarų kompleksai yra įrašyti į Nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą kaip Lietuvos istorijai reikšmingi kultūros paveldo objektai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)