Plėtotojai nurodo, kad beveik 40 000 kv. m ploto prekybos centre veiks apie pusšimtis parduotuvių. Planuojamas atidarymas – 2015 m. rudenį. Investicijos į šį projektą sieks beveik 50 mln. eurų (172,6 mln. Lt).

Tarp didžiausių naujakurių - „Senukai“, „Rimi Hypermarket“, buitinės technikos ir elektronikos centras „Elektromarkt“. Duris atvers didžiausio mūsų šalyje vaikiškų prekių ir žaislų tinklo „Kotryna“ parduotuvės „Baby city“ ir „Toy City“. Jame taip pat įsikurs keletas Lietuvoje iki šiol nematytų prekių ženklų ir parduotuvių.

„Prekybos slėnį „Nordika“ kuriame ne tik vilniečiams jis taps traukos centru ir aplinkinių miestų bei kaimyninių šalių šeimoms. Manau, kad pirkėjai iš užsienio sudarys juntamą dalį. Džiaugiuosi, kad vilniečiai galės rasti viską ko reikia šeimai vienoje vietoje, o svečiai turės naujų progų atvykti į Vilnių”, – sako investuotojas Peteris Gage'as Morrisas.

Į prekybos centrą „Nordika“ investuoja Estijos nekilnojamojo turto investicinei bendrovei „Nantucket Holdings“ priklausanti įmonė „Prekybos parkas“. Šios Estijos įmonės pagrindinis akcininkas yra P. G. Morrisas.

Projekto vystytojo bendrovės VPH direktoriaus pavaduotojo Barry Nabuurs teigimu, „Nordika“ išsiskirs ne tik geru susisiekimu, erdve ir patogia parkavimo aikštele tačiau ir žinomų prekių ženklų pasirinkimu ir jaukia aplinka. „Suburta patyrusi tarptautinė komanda iš architektų, inžinierių ir statybininkų kuria prekybos slėnį, kuriame derės prekyba, verslas ir gamta“, – sako jis.

Pasak Manto Miseliūno, „Nordika“ konsultuojančio „Koba Living“ investicijų ir nuomos vadovo, „Ikea“ atėjimas į šią vietą paskatino kitus prekybininkus įsikurti šalia esančioje teritorijoje, dar visai neseniai metalinių garažų dykviete buvusį Vilniaus rajoną. “Ši Vilniaus dalis yra perspektyvi dėl patogaus susisiekimo Pietiniu aplinkkeliu ir „Ikea“ populiarumo. Be to, tai strategiškai gera vieta šalia oro uosto ir Minsko plento”, – mano jis.

Naujai statomoje automobilių stovėjimo aikštelėje tilps 1244 automobiliai bei autobusai. Prekybos slėnio pastatas bus statomas dviem etapais.

Pirmiausia bus įrengta 18 000 kv. m ploto prekybos erdvė, kuri duris atvers kitų metų rugsėjį. Dar apie 22 000 kv. m planuojama įrengti 2016 metų pavasarį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (248)