Didžiausią šių kraštų paslaptį vietiniai laiko po devyniais užraktais, o jeigu ir prabyla, tai tik pašnibždomis vienas kitam į ausį, rašo charter97.org, remdamasi Baltarusijos televizijos „Belsat“ reportažu.

Ar šis vaizdingas žemės lopinėlis prie upės turi ką nors bendro su A. Lukašenka?

Anoniminiai šaltiniai ir patys Šeršunų gyventojai tvirtina, jog neabejotinai taip. Remiantis turima informacija, čia jau kelerius metus statomas itin prabangus kompleksas, skirtas Baltarusijos valdovui.

Beje, jis čia reguliariai lankosi ir stebi situaciją. Apie statybas žinantieji teigia, kad čia yra baseinas, pirčių kompleksas, teniso kortai, specialus korpusas aptarnaujančiam personalui, sraigtasparnio aikštelė ir kiti rūmams ar bent jau dvarui būtini atributai.

Ar galima teisėtai privažiuoti prie minėtosios vietos? Jokiais būdais

Aleksandras Lukašenka

Kelio ženklas draudžia pašaliniams įvažiuoti. Nepaisant to, neilgame kelyje, kurį reguliariai nuo sniego valo specialioji technika, kursuoja dešimtys automobilių. Nors kelias buvo stebimas gana trumpą laiką, per jį teko pamatyti baseinų ir sūkurinių vonių valymo tarnybų transporto priemonių.

Vienintelis būdas patekti arčiau rūmų teritorijos – palikti automobilį likimo valiai ir leistis į pažintinę kelionę pėsčiomis.

Prie įvažiavimo vartų – milicija, kurios vietiniai nuoširdžiai pataria vengti. Teritorija aptverta aukšta tvora, gana tankiai nusagstyta stebėjimo kameromis. Panašu, kad palydovo darytos nuotraukos jau kaip reikiant paseno, nes dabar teritorija atrodo ne kaip statybų aikštelė, o greičiau kaip sanatorija.

Sanatorija, į kurią galima atskristi ir sraigtasparniu.

„Kartą jie ten kažką šventė, tokius fejerverkus surengė, tokį reginį, kad net Minske tokių dalykų nemačiau, štai ką jums pasakysiu“, – savo įspūdžiais dalijasi vietos gyventojas.

Viskam vadovauja Prezidento administracija


Žemė, kurioje stovi naujasis prezidentinis kompleksas, priklauso valstybinei miškų valdybai „Krasnoselskoje“, kuri tiesiogiai pavaldi Prezidento administracijai. Jeigu tikėtume gandais, prieš daug metų čia investuotojai iš Ukrainos statė viešbutį.

Vėliau, kalba žmonės, pinigus į projektą merkė oligarchas iš Rusijos Borisas Berezovskis. Nusprendus statyti naują kompleksą, seni pastatai buvo sulygini su žeme. Kodėl? Atsakymą žino tik numanomasis naujų statybų užsakovas.

2015 metais „Naša Niva“ suskaičiavo, kad Baltarusijos prezidentui priklauso net 16 nekilnojamojo turto objektų visoje šalyje.

Kodėl, šalies ekonomikai išgyvenant ne pačius geriausius laikus, prireikė 17-ojo?

Galbūt Baltarusijos prezidentas ieško privatumo ir saugumo? Aplinkui miškai, o už pusketvirto kilometro – priešraketinės gynybos kompleksas S-300. Be to, ir vieta juk labai graži.

„Jis puikiai suvokia esąs caras, kuriam už tai niekas negresia. Mums liepia veržtis diržus, o pats netrukdomas gali ir 17, ir 25, ir 38 rūmus statytis“, – sako žurnalistė Svetlana Kalinkina.

Anot žurnalistės, po apsilankymo buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus prabangioje rezidencijoje, kur buvo galima paganyti akis į auksinius unitazus, fazanus ir asmeninį zoologijos sodą, A. Lukašenka, matyt, buvo vienintelis, kuriam tai nepadarė didelio įspūdžio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)