Taip pat šiam mokesčiui pritartų 34 proc. lietuvių, jei jis nebūtų taikomas pirmajam būstui, rodo LRT užsakymu „Baltijos tyrimų“ atlikta apklausa.

Tuo metu 27 proc. apklaustųjų palaiko dabartinį NT mokesčio variantą – kai apmokestinamas tik prabangus būstas, 32 proc. nepritartų jokiam apmokestinimui, o 4 proc. nuomonės neturi .

LRT pastebi, kad daugiausiai neigiamai į NT mokestį žiūri kaimo gyventojai – 43 proc. nepritaria jokiam apmokestinimui, asmenys su nebaigtu viduriniu išsilavinimu – 44 proc. ir gyventojai, kurių šeimos pajamos siekia iki 1 tūkst. eurų per mėnesį – 40 proc.

Visuotiniam NT mokesčiui taip pat nepritaria 39 proc. vadovaujančias pareigas einančių asmenų, bei 43 proc. bedarbių ir namų šeimininkių.

Taip pat 39 proc. nuosavame name gyvenančių respondentų ir 30 proc. nuosavame bute gyvenančių respondentų nepalaiko visuotinio NT apmokestinimo. Jei mokestis nebūtų taikomas pirmajam gyvenamajam būstui, jį palaikytų 29 proc. turinčių nuosavą namą ir 38 proc. turinčių nuosavą butą.

Tarp išskirtinai pritariančių NT mokesčiui, taikomam kitam turtui, bet ne pirmam būstui – mažesnių miestų gyventojai – 34 proc. pritaria, kolegiją ar profesinę mokyklą baigę gyventojai – 32 proc., vadovai – 33 proc., specialistai ir tarnautojai – 34 proc.

Taip pat, tam kad NT mokestis negaliotų pirmajam gyvenamajam būstui, bet būtų apmokestinti kiti objektai, dažniau pritaria vyresni nei 30 metų asmenys – 36 proc. pritaria, didmiesčių gyventojai – 41 proc., lietuviai su aukštuoju išsilavinimu – 45 proc., gyventojai, kurių šeimos pajamos viršija 1,8 tūkst. eurų per mėnesį – 39 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)