Visgi vilniečiai ir aukščiausias pajamas gaunantys gyventojai prioritetą ir toliau teikia būstui miesto centre – tokius duomenis atskleidė tvarios miestų ir infrastruktūros plėtros bendrovės „YIT Lietuva“ iniciatyva KOG rinkodaros ir komunikacijos mokslų instituto atlikta šalies gyventojų apklausa.

Gyvenimui miesto širdyje pirmenybę teikia didžiausia dalis (41 proc.) aukščiausias pajamas gaunančių gyventojų. Tarp gyventojų, kurie galėdami rinktųsi gyventi arti miesto centro ar jame – du trečdaliai vilniečių. Be to, reikšmingai didesnę dalį norinčių gyventi miesto centre ar arti jo sudaro moterys (57 proc.).

Toliau nuo miesto centro ar priemiestyje lietuviai labiausiai norėtų gyventi dėl ramesnės aplinkos (78 proc.), supančių žaliųjų erdvių (66 proc.) ir, jų manymu, geresnės būsto kainos (52 proc.). Dažniausiai gyventojų įvardinti būsto miesto centre privalumai – didesnis tokio NT likvidumas (59 proc.), patogesnė viešojo transporto infrastruktūra (50 proc.) ir lengviau prieinamos pramogos bei paslaugos (46 proc.).

Lietuvos didmiesčių gyventojų apklausą „YIT Lietuva“ iniciatyva KOG rinkodaros ir komunikacijos mokslų institutas atliko šių metų liepą. Iš viso apklausoje dalyvavo daugiau kaip tūkstantis 25-65 metų amžiaus Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos gyventojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją