„Šiuo metu rengiame detalų komplekso, apjungsiančio prekybai, laisvalaikio praleidimui, maitinimui, biurams ir ilgalaikei nuomai skirtų apartamentų erdves, projektą. Planuojame, kad visus dokumentus, reikalingus siekiant gauti statybas leidžiantį dokumentą, Vilniaus miesto savivaldybei pateiksime iki šių metų pabaigos“, – Eltai teigė D. Mertinas.

Taip pat, anot rinkodaros vadovo, šiuo metu dar rengiami detalūs kai kurių šalia numatyto kvartalo esančių gatvių atkarpų ir sankryžų rekonstrukcijos projektai, kuriais ši infrastruktūra bus pritaikoma prie komplekso poreikių.

Vilniaus miesto savivaldybė pritarė Eigulių gatvės atkarpos tarp Tūkstantmečio, Geležinio Vilko gatvių ir Savanorių prospekto žiedinės sankryžos bei Geležinio Vilko, Gerosios Vilties ir M.K. Čiurlionio gatvių sankryžos rekonstrukcijų projektiniams pasiūlymams. Šiuo metu rengiame detalius projektus. Numatyta, kad visi gatvių tinklo pertvarkymo darbai šalia naujojo kvartalo būtų vykdomi „Akropolis Group“ lėšomis“, – aiškino jis.

Anot D. Mertino, gavus leidimus „Akropolis Vingis“ statyboms ir aplinkinės infrastruktūros rekonstrukcijai, dar bus reikalinga įvykdyti rangovų atranką. Tad, pasak jo, dar nežinoma, kokia bus galutinė investicijų suma ir ar ši bus didesnė nei 2020 metais planuoti 250 mln. eurų.

„Rangovų atranką vykdysime pabaigus rengti techninius projektus ir gavus statybų leidimus, tuo metu paaiškės ir tikslesnė planuojamų investicijų suma“, – paminėjo jis.

Savivaldybė: tikimės, kad „Akropolis Vingis“ prisidės prie Vilkpėdės patrauklumo

Vilniaus miesto savivaldybė tikisi, kad „Akropolis Vingis“ rajonas prisidės prie numatomos Vilkpėdės rajono transformacijos iš pramoninio rajono į gyvenamąjį, bei pavers jį patrauklesniu gyventojams.

„Vilkpėdės rajonas, kuriame ir bus statomas „Akropolis Vingis“, yra vienas rajonų, kur artimiausiais metais suplanuotos didelės transformacijos. Bendruoju miesto planu įtvirtinta, kad Vilkpėdė turėtų iš pramoninio rajono virsti gyvenamuoju ir komerciniu, t. y. kad jame gyventojai jaustųsi jaukiau. Savivaldybė tikisi, kad „Akropolis Vingis“ reikšmingai prisidės prie Vilkpėdės patrauklumo“, – Eltai teigė Vilniaus miesto savivaldybės ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas.

„Akropolis Vingis“: daugiafunkcinis kultūros, verslo, prekybos ir pramogų kvartalas

„Akropolis Vingis“ – „Akropolis Group“ planuojamas daugiafunkcinis kultūros, verslo, prekybos ir pramogų kvartalas, kuris bus vystomas Vilniuje, Vilkpėdės rajone, buvusios gamyklos „Velga“ teritorijoje.

Sklypą iš valstybės „Akropolis Group“ 2005–2006 metais įsigijo už 11,72 mln. eurų. Tuomet planuota, kad naujas prekybos centras šioje teritorijoje bus pastatytas iki 2015 metų, bet tokius planus sugriovė 2008–2009 metų krizė. Nuo 2014 metų gamyklos teritorija buvo valoma ir rengiama plėtrai. 2020 metų pradžioje apie planus statyti naują „Akropolį“ paskelbusi „Akropolis Group“ teigė, kad į projektą ketina investuoti 250 mln. eurų.

„Akropolis Group“ teigimu, skirtingų funkcijų erdvės bus išdėstytos miesto kvartalo principu sutvarkytoje 10 ha teritorijoje. Mažmeninei prekybai, paslaugoms ir laisvalaikio praleidimui skirtų patalpų bendras plotas užims apie 110 tūkst. kv. metrų erdves. Komplekse projektuojama universali koncertų salėje turės 2,5 tūkst. sėdimų vietų arba iki 4 tūkst. stovimų vietų, taip pat bus įrengtas konferencijų centras, kino centras, įvairios laisvalaikio ir vaikų žaidimų zonos. Bendras biurų ir nuomai skirtų apartamentų, išsidėstysiančių virš prekybos ir pramogų centro ir daugiaaukščio parkingo plotas sieks apie 110 tūkst. kv. m.

Anot grupės, šis kvartalas bus pritaikytas dviratininkams, pėstiesiems bei viešojo transporto keleiviams – kvartale bus įrengta 2,5 km naujų pėsčiųjų ir dviratininkų takų, pėsčiųjų alėja nuo Geležinio Vilko g. iki Neries upės, taip pat moderni požeminė perėja po Geležinio Vilko g.

Įgyvendinant projektą, numatyta šalia kvartalo esančių Geležinio vilko g., Gerosios Vilties g. ir M. K. Čiurlionio g. sankryžos, Eigulių g. rekonstrukcijos, dalies M. K. Čiurlionio gatvės prieigų sutvarkymas. Šie darbai bus vykdomi „Akropolis Group“ valdomos bendrovės lėšomis.