Z. Zamžickienė nuo 2000 m. dviem kadencijoms buvo paskirta Seimo kontroliere. Antroji jos kadencija baigėsi šių metų spalio 17 d.

Anksčiau Seimas iš žurnalistų etikos inspektoriaus pareigų atleido Romą Gudaitį. R.Gudaitis pasitraukė savo noru, nurodęs, kad tokį sprendimą priėmė dėl asmeninių priežasčių. Šias pareigas signataras R. Gudaitis ėjo nuo 2001-ųjų.

Žurnalistų etikos inspektorius prižiūri, kaip įgyvendinamos Visuomenės informavimo įstatymo nuostatos. Jis nagrinėja suinteresuotų asmenų skundus dėl žiniasklaidoje pažeistos jų garbės ir orumo, teisės į privataus gyvenimo apsaugą pažeidimo, užtikrina Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo reikalavimų vykdymą.

Inspektorių penkeriems metams skiria Seimas Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos teikimu. Juo skiriamas nepriekaištingos reputacijos Lietuvos pilietis, turintis aukštąjį išsilavinimą bei pareigoms atlikti būtiną kompetenciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją