Kiekvieną darbo dieną „Žinių radijo“ žurnalistų komanda rengia Europos ekonominio, politinio, socialinio, kultūrinio gyvenimo naujienas ir reportažus, interviu ir diskusijas aktualiomis europinėmis temomis. „Žinių radijo“ žurnalistai įdomiausias žinias iš kitų ES šalių sužino ne tik iš įprastų kiekvienam Lietuvos žurnalistui prieinamų informacijos šaltinių, bet ir tiesiogiai iš savo partnerių, dirbančių kitų projekte dalyvaujančių šalių radijo stotyse. Be to, jie ir patys užsienio žurnalistus informuoja apie aktualiausius Lietuvos gyvenimo įvykius.

Kas savaitę skelbiama pagrindinė „Euranet“ tinklo tema, kurią nagrinėja visos projekte dalyvaujančios radijo stotys ir, remdamosi savo šalių patirtimi, pristato ją klausytojams. Kaip sprendžiamos kelių eismo saugumo problemos skirtingose ES šalyse, koks mažųjų ES kalbų likimas globalėjančiame pasaulyje ir ką mano gyventojai apie būtinybę mokytis užsienio kalbų – skirtingose šalyse atsakymai į šiuos klausimus skirtingi, o projekto „Euranet“ tikslas – pateikti nuomonių ir faktų įvairovę.

Projekto dalyvių surinkta informacija skelbiama interneto tinklalapyje www.euranet.eu, kuriame informaciją galima skaityti ir lietuvių kalba. Siekiant išsiaiškinti, kaip skirtingų šalių gyventojai vertina visai ES aktualius klausimus, interneto puslapyje kiekvieną savaitę skelbiamos ir apklausos, kuriose savo nuomonę išsakyti kviečiami projekte dalyvaujančių šalių gyventojai.

Laidų ciklas „Kuo gyveni, Europa?“ „Žinių radijo“ eteryje transliuojamas darbo dienomis 11.05 val. ir 16.25 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)