"Mes norime turėti tokį produktą ("Žinių radiją" - BNS) ir artimiausiu metu daugiau žiniasklaidos priemonių įsigyti neketiname. Tačiau mes norime plėsti bendradarbiavimą su kitomis žiniasklaidomis priemonėmis", - spaudos konferencijoje sakė "Senukų" įmonių asociacijos prezidentas Augustinas Rakauskas.

Pasak jo, "Senukai" turi planų kitur perkelti Žinių radijo pagrindinę būstinę. Šiuo metu radijas yra įsikūręs Spaudos rūmuose, esančiuose sostinės Laisvės prospekte.

"Turime kelis sklypus, kuriuose numatytos pastatų, į kuriuos ir esame numatę perkelti Žinių radiją, statybos", - teigė A.Rakauskas.

Žinių radijas ketina dalyvauti Radijo ir televizijos komisijos (RTK) skelbtame konkurse skaitmeninės televizijos kanalų transliavimo ir retransliavimo licencijoms gauti ir steigti naują skaitmeninės televizijos kanalą.

A.Rakausko teigimu, naujasis televizijos kanalas daugiausiai orientuosis į žinias, naujienas, tačiau kol kas apie tai dar anksti kalbėti.

RTK licencijų konkursą paskelbė spalio pabaigoje. Jame dalyvauti teorines galimybes turės 28 televizijos kanalai ar retransliuotojai.

Neseniai Žinių radiją paliko komercijos direktorius Almantas Gliožeris, kurį pakeitė Renata Lebedevienė, iki šiol radijuje dirbusi projektų vadove. Radiją taip pat palieka generalinis direktorius Eduardas Eigirdas, jo vietą nuo penktadienio užims buvęs savaitraščio "Laikas" vyriausias redaktorius Vaidotas Žukas.

"Senukai" deklaruoja, kad Žinių radijas bus objektyvus, politiškai ir verslui nešališkas informacinis ir analitinis radijo kanalas, skatinantis patriotiškumą ir demokratinės visuomenės plėtrą.

RTK duomenimis, "Senukų" grupei priklausančiai įmonei SSPC priklauso 79,99 proc. Žinių radijo akcijų. Likusios radijo akcijos priklauso su JAV gyvenančiu Kęstučiu Makaičiu susijusiai įmonei "American Equitable Finance Corporation".

Žinių radijo programa transliuojama 15-oje Lietuvos miestų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)