"Ekonominė situacija, krizė ir mokesčių padidinimas verčia žiniasklaidą ieškoti išlikimų būdų - o jie yra ir užsakomieji straipsniai, kurių tikrai padaugėjo, kai kada reklama tiesiog išstumia žurnalistinius tekstus. Be abejo, aš to neteisinu, bet vis dėlto žiniasklaida buvo įstumta į kampą", - Lietuvos radijui šeštadienį sakė Ž.Pečiulis.

Pasak jo, Lietuvoje spaudai taikomas pridėtinės vertės mokestis yra didesnis nei kitose Europos šalyse, be to, buvo padidintas honorarų apmokestinimas, brangsta spaudos platinimas.

"PVM tokio, koks yra įvestas Lietuvoje spaudai, neturi nei mūsų kaimynai, nei kitos Vakarų Europos šalys, nes žodžio laisvė išskiriama kaip ypatinga verslo rūšis, (...) žiniasklaidos uždavinys nėra vien tik siekti pelno", - kalbėjo Ž.Pečiulis.

Jis sakė tikįs, kad žiniasklaidai gali pavykti iškovoti lengvatų: "Jeigu jau buvo šiek tiek atsitraukta, tarkime, viešbučiai atsikovojo tam tikras pozicijas ir lengvatų, tai gal įmanoma tai padaryti ir spaudai".

Šeštadienį Lietuvoje minima Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena. 1904 metais gegužės 7 dieną po 40 rusų carinės valdžios spaudos draudimo metų buvo vėl leista lietuviška spauda.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją