Radijo ir televizijos komisija, antrą kartą vertinusi vienintelės dalyvės kompanijos „Hanza“ paraišką, nutarė jai suteikti licenciją, pranešė komisija. Radijo signalus šiuo dažniu Vilniuje siunčia to paties J.Varno valdoma Vilniaus radijo studija.

Radijo ir televizijos komisijos atstovė Vilma Keršienė BNS sakė, kad pagal nurodytą paraišką ketinama transliuoti muzikinę-informacinę programą, per savaitę numatyta transliuoti ir apie 4 valandas žinių, 2 valandas informacinių laidų, 6 valandas pokalbių laidų.

„Skambės populiari ir klasikinė muzika, lietuvių ir užsienio šalių“, - sakė V.Keršienė.

Su J.Varnu BNS ketvirtadienį susisiekti nepavyko.

J.Varnas jau kelis mėnesius siekė atgaivinti prieš maždaug dešimtmetį sostinėje transliuotą programą Vilniaus radijas, tačiau komisija anksčiau paraišką atmetė, bendrovei nenurodžius, kokio turinio ir tinklelio programa bus transliuojama.

Radijo ir televizijos komisija, anksčiau konkurso dalyvius perspėjo dėl signalo siuntėjo - J.Varno Vilniaus radijo studijos - reputacijos. Komisija buvo sulaukusi nusiskundimų esą pastaroji transliuotojams neatskleisdavo iš anksto neatskleisdavo siuntimo įkainių, ar pasiūlydavo neproporcingą siuntimo kainą.

Komisija yra pastebėjusi, kad du transliuotojai, naudojęsi J.Varno radijo studijos paslaugomis, „Hot FM“ ir „Vox Maris“ anksčiau nutraukė veiklą.

Dažnis sostinėje atsilaisvino pernai balandį, kai buvo panaikinta finansinių sunkumų slegiamos radijo stoties „Hot FM“ licencija. Dar anksčiau šiuo dažniu Vilniuje buvo transliuojama dabar nebeveikianti radijo stotis „Vox Maris“, kurios transliacijos nutrauktos 2009 metais.

Teleradijo kompanija „Hanza“ anksčiau taip pat yra patekusi į komisijos akiratį - anksčiau sostinėje neteisėtai be licencijos transliavo Lietuvos radiją, šiai įmonei nuo 2011 metų rugsėjo buvo panaikinta veiklos licencija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)