Tą pačią dieną „Krašto spauda“ darbuotojų profsąjunga tapo tikrąja Lietuvos darbo federacijos (LDF) nare.

„Krašto spaudos“ profsąjunga įpareigojo išrinktąją pirmininkę ir valdybą atstovauti bendrovės darbuotojams santykiuose su darbdaviu. Naujoji profsąjunga ketina siekti ne konfrontacijos, o dialogo su darbdaviu, geranoriškų ir konstruktyvių santykių.

Profsąjunga įkurta po to, kai darbuotojai paviešino informaciją, kad pasikeitus įmonės savininkams, darbuotojai sulaukė ragino dirbti ne pagal darbo sutartis, o išsiėmus verslo liudijimus.

Valstybinė mokesčių inspekcija paaiškino, kad Lietuvos įstatymai nenumato galimybės dirbti žurnalisto, dizainerio–maketuotojo, kalbos redaktoriaus, dailininko darbą pagal verslo liudijimą.

DELFI primena, kad praėjusių metų gruodį „Valstiečių laikraščio” ir „Gimtojo krašto” kontrolinius akcijų paketus iš bendrovės „ŽIA Valda” įsigijo įmonė „Balsas.lt leidiniai”, priklausanti Rimantui Mikniui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją